Irriterende ADSL-rot fra Telenor

digitodays journalist bestilte ADSL fra Telenor, og begynte å glede seg. Det viste seg å være en tabbe.

digitodays journalist bestilte ADSL fra Telenor, og begynte å glede seg. Det viste seg å være en tabbe.

digitodays Trondheims-korrespondent - altså undertegnede - bestilte ADSL-abonnement fra Telenor den 28. mars. Bestillingen ble gjort på telefonnummer 05000 menyvalg 1/1 for bestilling av ADSL, og ærendet ble tydelig presentert til den glade, men kanskje i overkant spøkefulle medarbeideren på andre enden.

Han sjekket at det var mulig å få ADSL på den adressen jeg ville ha, og understreket at ADSL-bestilling skulle ordne seg sporenstreks, ja.

Hvorpå han forsøkte å selge meg en haug andre tjenester fra selskapet, tjenester jeg av ulike grunner ikke har den minste bruk for.

Det ble følgelig med den kombinerte ADSL- og ISDN-pakken som akkurat da var annonsert en rekke steder.

Installasjonsdato for ISDN ble satt til omtrent en ukes tid senere, mens ADSL måtte vente til over påske, nærmere bestemt 24. April, grunnet stor pågang.

Den 23. April - lovlig sent vil kanskje noen si - ringte undertegnede Telenors ADSL-kundeservice, på 05000 #1/1 for å spørre om alt var i orden.

- Vi kan ikke finne noen ADSL-bestilling registrert på det nummeret du oppgir, sa damen. Forklaringen måtte være at vedkommende jeg hadde snakket med ikke hadde mulighet til å ta ut ordre på ADSL, siden det er en egen avdeling som skal ta seg av det, mente hun.

Men hvis jeg ville bestille på nytt så ville jeg bli "kontaktet om cirka to uker", noe som knapt nok er tilfredsstillende når man allerede har ventet tre snart en måned, og dessuten tilbringer fra 6 til15 timer om dagen på Internett.

I tillegg kunne den vennlige damen opplyse at det var mulig nettet må oppgraderes før jeg kan få fetere Internett-linje, noe som ville forsinke prosessen ytterligere.

- Det er nok snakk om rutinesvikt, men Telenor er ellers et av firmaene vi har mange klager på, sier Forbrukerombudets Anne Sofie Faye-Lund til digitoday. Hun sier det virker som alle omstruktureringene i organisasjonen gjør dem sårbare for "trøbbel".

- Man bør uansett alltid be om navnet på den man bestiller slikt hos, skrive ned konklusjonene av samtalen og be om bekreftelse i etterkant, eventuelt be om å få bekreftelse på annet vis. Ellers blir det et problem i forhold til bevisene, og man kan bare purre og purre, sier Faye-Lund, som er rådgiver på juridisk seksjon.

Informasjonsdirektør i Telenor Internett, Ole Magnus Grønli, tok en runde og sjekket saken, og mener det må ha vært snakk om en misforståelse.

- Det er et godt spørsmål hvordan dette kan skje. Jeg har sjekket litt, og det ser ut som en liten misforståelse, en glipp - at den 24.4 ikke ble registrert som en fast avtale (om installasjon red. anm.) men ble registrert som et cirka-tidspunkt, sier han.

Han kan også fortelle at selskapet har foretatt en intern reorganisering av kundeservice-delen.

- Du var ikke ute av systemet, det var bare ikke registrert som en bestilling. Det skal normalt ikke skje, men det er mennesker som behandler disse sakene, og dermed kan det skje feil, sier Grønli.

Undertegnede vil bli kontaktet av Telenors kundeservice "så snart som mulig".

Frem til da kan jeg korte ventetiden med en av de platte vitsene som "min" kundeservice-person liret av seg heller enn å registrere min kombinerte ADSL- og ISDN-bestilling korrekt:

- Yess, da var ISDN-bestillingen årna - da skal du få et nummer av meg, høh-høh-høh! sa han.

Er den vitsen verdt mange ukers ekstra ventetid for å få ADSL-linje?
Fortell oss hva DU synes...

Til toppen