RESULTATERFINANS

Islendinger lanserer ny nordisk nettbank

Enda en ny nettbank lanseres om kort tid. Den dansk-islandske Basis-Bank åpner nettsidene om kort tid i Danmark og Norge, og dermed blir Islandsbanki med på nettkjøret i Norden.

Sigvald Sveinbjørnsson
30. aug. 2000 - 10:52

Om ti dager lanseres en ny nettbank i Danmark og på et noe senere tidspunkt skal den samme banken utvide til Norge. Nettbank-konseptet Basis-Bank er nå under etablering. Dette skal bli en nordisk nettbank og vil ikke ha fillal-nett men bare drive på nettet.

Den islandske storbanken Íslandsbanki-FBA eier store deler av Basis-bank. Dermed begynner islendingene sin nordiske ekspansjon.

Ledelsen i Basis-bank vil ikke si noe som helst til digitoday om hva de skal lansere om ti dager, annet enn at en nettbank skal lanseres. De bekrefter ikke at Basis-Bank skal til Norge.

En stillingsannonse fra rekrutteringsselskapet Mercuri Urval avslører det motsatte. Her søker et anonymt bankselskap etter ledere som kan være med å lansere en nettbank i Norge, som ledd i en nordisk ekspansjon.

I søkerteksten står det at den nye banken blir en "state of the art" bank på Internett og ta banken er et ledd i en nordisk satsing. At det er Basis-Bank som står bak denne oppføringen bekreftes fra kilder i Mercuri-Urval.

Etter det digitoday erfarer kommer banken til å bli lansert i Norge i løpet av tre måneder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.