ENTREPRENØRSKAP: Aslak Os leder bedriften Rocketfarm med base på Fosshaugane Campus. Det er et selskap som driver med konsulenttjenester og produktutvikling innenfor IT og automasjon. Forretningsområdene er robotikk, systemutvikling og utvikling av applikasjoner. (Bilde: Jørn-Arne Tomasgard)
EKSTRA

Gode idéer blir til egne selskaper. Nå vil de revolusjonere byggebransjen

IT-bedriften Rocketfarm skyter knopper i fotball-inkubator.

  • it-bransjen
SYNERGIER: Daglig leder i Rocketfarm Aslak Os på kunstgresset på Fosshaugane der A-laget er i ferd med å avslutte treningen i bakgrunnen. Synergiene i miljøet er spesielle.
SYNERGIER: Daglig leder i Rocketfarm Aslak Os på kunstgresset på Fosshaugane der A-laget er i ferd med å avslutte treningen i bakgrunnen. Synergiene i miljøet er spesielle. Foto: Jørn-Arne Tomasgard

SOGNDAL (digi.no): IT-selskapet Rocketfarm holder hus på stadionet til Sogndal Fotball. Et resultat av det nære naboforholdet er spillerutviklingsprogrammet «Better player».

Better player fungerer i praksis slik at spillere går inn på en applikasjon på telefonen og registrerer opplysninger om seg selv om morgenen og etter trening. I tillegg registrerer programmet ZXY ved hjelp av en chip alle bevegelser spillerne gjør på trening og i kamp. Slik kan trenerapparatet lett få oversikt over individuelle behov i spillergruppen. De kan se om en spiller har vondt i halsen og hvor mye han løper. Og laget kan sammenliknes med motstanderlaget. Programmet sporer spillerne 25 ganger i sekundet.

HJERTE I BYGDA: Sogndal Fotball er en sentral samfunnsaktør. Folk kommer fra inn- og utland for å studere hvordan et fotballag fra en kommune med 9000 innbyggere kan hamle opp med de beste i landet.
HJERTE I BYGDA: Sogndal Fotball er en sentral samfunnsaktør. Folk kommer fra inn- og utland for å studere hvordan et fotballag fra en kommune med 9000 innbyggere kan hamle opp med de beste i landet. Foto: Jørn-Arne Tomasgard

Prosjektet har som formål å samle inn objektive og subjektive data fra spillere og presentere dette i et system som støtteapparatet kan bruke til spillerutvikling og læring. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser

månedlig

Kr 199
Kr 50 per uke
Prøv gratis
Første måned gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@digi.no

Allerede medlem?

Til toppen