BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT-børs mandag: Tandberg Data ned på gode nyheter

Tandberg Data var i fokus blant IT-selskapene idag, etter at de kunngjorde en ny OEM-avtale med Compaq. Aksjekursen falt likevel med to kroner i et svakt nedagående marked. IT-indeksen falt med 1,16 prosent.

Eirik Flaa
10. nov. 1997 - 19:53

Til tross for oppgang på de fleste europeiske børsene idag , falt både Oslo Børs IT-indeks og totalindeksen mandag. Fallene var på henholdsvis 1,16- og 0,46 prosent og illusterer tydelig IT-selskapenes sårbarhet. En analytiker digi.no snakket med etter børsslutt antyder imidlertid at den noe større nedgangen i IT-aksjene også reflekterer tendensen internasjonalt.

- Mange av de store IT-selskapene har falt på grunn av sin eksponering overfor de østasiatiske markedene. Det kan tenkes at dette har smittet over, sier analytikeren.

Utover det rent generelle var dagens høydepunkt Tandberg Data, som annonserte en ny OEM-avtale med Compaq. Til tross for dette, falt kursen på Tandberg Data-aksjen med 2 kroner til 58 kroner.

- Det var vel visse analytikere som hadde håpet på at det dreide seg om et MLR produkt. Å få aksept for dette produktet ville kanskje lovet enda bedre, sier analytiken og refererer til at avtalen dreide seg om et av Tandberg Datas lavende produkter, SLR 5.

Også Ask-kursen falt idag, og fulgte dermed den noe nedadgående trenden aksjen har hatt de siste ukene.

- Det har kommet et nytt produkt på markedet fra In-focus. Produktet er i det portable segmentet og er mindre enn Asks nåværende projektorer, sier analytikeren.

Ask-kursen var ned 4 kroner til 58 kroner og var en av taperne på Oslo Børs idag.

Dagens vinnere blant IT selskapene var trypisk de mer spekulative kandidatene. Opticom var opp 5 kroner til 165 kroner, Iterated Systems var opp 2,50 kroner til 85 kroner, og Sysdeco var opp 40 øre til 15,10. Av disse er oppgangen i Sysdeco verd å merke seg, dagens kursoppgang er forlengelse av en tendens som startet i forrige uke.

Aktiviteten på Oslo Børs var lav mandag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1.052,2 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.