JUSS OG SAMFUNN

IT-bransjen er lite berørt av storstreik

Et titall av Abelias medlemsbedrifter er rammet, men tross uttak av flere tusen medlemmer i EL & IT er det få direkte berørte i IT-næringa.

NHO-direktør Ole Erik Almlid hevder at LOs medlemmer ville fått økt kjøpekraft hvis skissen til løsning i meklingen hadde blitt godtatt. Det avviser LO-leder Peggy Hessen Følsvik, ifølge NTB.
NHO-direktør Ole Erik Almlid hevder at LOs medlemmer ville fått økt kjøpekraft hvis skissen til løsning i meklingen hadde blitt godtatt. Det avviser LO-leder Peggy Hessen Følsvik, ifølge NTB. Foto: Cornelius Poppe/NTB
17. apr. 2023 - 14:16

Nærmere 25.000 arbeidstakere i LO og YS er tatt ut i streik etter brudd i meklingen med NHO om årets lønnsoppgjør i frontfagene. Allerede fredag trappes storstreiken opp med ytterligere 15.000.

Det tas ut medlemmer i en rekke ulike bedrifter og sektorer, noe som rammer blant annet fergetransport, bryggerier, snacksproduksjon, hotellnæring, tung industri, oljeservice og offshore.

IKT-næringen er i liten grad berørt, i hvert fall direkte.

– Ingen på våre IT-avtaler er tatt ut i verken første eller andre streikeuttak, opplyser Ole-Marius Sandmo, kommunikasjonssjef i El & IT-forbundet.

EL & IT organiserer om lag 40.000 mennesker. De er et av landets største fagforbund, men til tross for IT i navnet, er hovedandelen elektrikere og ansatte innen kraftforsyning. Hittil er det tatt ut 2615 medlemmer i streiken, noe som utvides med ytterligere 2530 arbeidstakere i andreuttaket på fredag.

Abelia er NHOs forening for teknologi- og kunnskapsbedrifter, som er representanter på arbeidsgiversiden. Heller ikke deres medlemsbedrifter preger listen over dem som er direkte berørt av streiken.

– Det er ti medlemmer som har ansatte tatt ut i streik i dag, primært forskningsinstitutter. Totalt omfatter dette rundt 200 ansatte, opplyser kommunikasjonsdirektør Marius Meltvedt i Abelia.

LO har publisert en liste over virksomheter som er tatt ut i streik. YS har publisert egne lister.

YS opplyser for øvrig at medieselskapet Schibsted vil miste tilgangen til en rekke backoffice-funksjoner som følge av streiken.

Per Roger Johansen reklame for eget selskap
Les også

Omstridt Statsbyggavtale: Gründerens egne ansatte signerte behovet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.