IT-direktøren pågrepet i USA

Anmeldt for svindel, og etterlyst i 187 land gjennom Interpol.

IT-direktøren pågrepet i USA

Anmeldt for svindel, og etterlyst i 187 land gjennom Interpol.

IT-direktøren Stein Bagger, som mistenkes for å ha svindlet et dansk selskap for en halv milliard kroner, er pågrepet i California.

41-åringen som ifølge Aftenposten.no er født i Norge, skal selv ha meldt seg for politiet i den amerikanske delstaten.

- Amerikanerne har forsikret oss om at han er arrestert. Nå arbeider vi med en utleveringsbegjæring, sier Jens Madsen, som arbeider ved en avdeling i dansk politi som etterforsker økonomisk kriminalitet, til dansk TV 2.

Bagger ble tidligere denne uken siktet for grovt bedrageri og dokumentfalsk av særlig grov karakter. Han har vært etterlyst av Interpol i 187 land.

Selskapet IT Factory har tidligere meldt om en voldsom vekst, og ifølge regnskapene økte bruttoomsetningen fra 336 millioner kroner i 2006 til 845 millioner i 2007.

For en knapp uke siden var eventyret over. Da opplyste styreformann Asger Jensby at det var begått bedrageri for minst 500 millioner danske kroner, og at direktør Stein Bagger var forsvunnet.

- Mine siste handlinger som styreformann i IT Factory har vært å anmelde Bagger til politiet og å begjære selskapet konkurs, sa Jensby på en pressekonferanse i København mandag.

Den danskfødte styreformannen er bosatt i Kongsvinger. Hans storslåtte villa er finansiert med et lån på 24 millioner kroner fra Baggers private selskap Agios, skriver VG. Dermed kan det se ut som om båndene mellom Bagger og Jensby har vært tettere enn tidligere antatt.

Jensby har også disponert en luksusleilighet på Islands Brygge i København, med en tilhørende Lamborghini, som tilhører et selskap som kontrolleres av Bagger, ifølge Jyllands-Posten.

Det er Jensbys selskap JMI Invest som eide IT Factory, og det skal i det siste ha pågått hektisk aktivitet for å hindre at også JMI Invest går over ende.

I kjølvannet av svindelsaken har Asger Jensby vært nødt til å hyre livvakter, skriver Glomdalen.no. Bakgrunnen er at en av Baggers forretningspartnere i slutten av forrige uke ble overfalt og banket opp. (©NTB)

Til toppen