IT Factory tilbyr komponenter til Domino-utviklere

Den danske Notes-spesialisten IT Factory vil tilby e-handelsinnrettede komponenter til Domino-utviklere. - Vi vil minst tredoble omsetningen i 2000 sier daglig leder Lars Johansen.

Den danske Notes-spesialisten IT Factory vil tilby e-handelsinnrettede komponenter til Domino-utviklere. - Vi vil minst tredoble omsetningen i 2000 sier daglig leder Lars Johansen.

IT Factory ble opprettet for to og et halvt år siden, og har allerede markert seg kraftig i det internasjonale Lotus-miljøet, blant annet med tre Beacon-awards. Selskapet har status som internasjonal partner for Lotus, og er med som sponsor på årets Lotusphere Orlando 2000. Fra beskjedne to millioner dollar i omsetning det første driftsåret 1998, oppnådde IT Factory sju millioner dollar i 1999.

- Prognosen for 2000 er 25 millioner dollar, sier Johansen.

- Vi er nå over 110 ansatte på begge sider av Atlanterhavet. Tallet på partnere er økt til 220, og vi har over 600 kunder. Vi er inne i en kraftig ekspansjon, forteller han.

IT Factory profilerer seg i USA som et nordisk selskap, i tråd med den eksisterende kundebasen. En norsk avdeling er etablert i IBMs lokaler i Kolbotn utenfor Oslo, under ledelse av Jan-Elling Skaugerum.

Selskapets forretning går ut på å utvikle og markedsføre verktøy for strukturert applikasjonsutvikling på Notes/Domino-plattformen. Verktøyene kan også brukes for å rydde opp i den mengden ustrukturerte og udokumenterte applikasjoner som gjerne preger miljøer som har hatt Notes noen år og latt kreative krefter slippe til.
Les digi.nos øvrige dekning fra Lotusphere 2000:
Rolle og gjøremål skal avgjøre valg av Notes-klient
IT Factory tilbyr komponenter til Domino-utviklere
Lotus angriper Microsoft innen meldingstjenester
Domino avskaffer døgnkontinuerlig bemanning hos NASA
US Navy oppdager Domino-replikeringens velsignelse
CIA-tips bedret sikkerheten i Notes
Øyeblikksmeldinger integreres i Notes-klienten
Tre typer klienter for Notes
8,5 millioner nye Notes-brukere i fjerde kvartal
Raven lansert i Orlando

- Erfaringen viser at store miljøer kan gjerne ha hundrevis av ulike databaser og applikasjoner, og ingen har oversikt, forklarer Presale Consultant for IT Factory i Norge, Espen Riis.

- Vi kan tilby hjelpemidler for å ordne opp i rotet, og skape et miljø som er både konsistent, integrert og skalérbart, etter moderne objektorienterte prinsipper. For nyutvikling tilbyr vi både verktøy og en strukturert arkitektur, opplyser Riis.

Det er disse hjelpemidlene som har skapt furore i Notes-verdenen internasjonalt, og gjort IT Factory til et hett navn denne uka i Orlando.

Nå mener selskapet det er på tide å forberede neste skritt

- Notes/Domino-utvikling kan fordeles på tre ulike roller, mener Johansen. - Det grunnleggende bidraget kommer fra Lotus, med gruppevare, tilrettelegging for Internett og den rent tekniske integreringen. Så kommer IT Factory med utviklingsverktøy, forretningsobjekter og hjelpemidler til å integrere applikasjoner. På nivået nærmest brukeren er våre partnere, det vil si utviklerne som tilrettelegger for spesifikke behov, bygger applikasjoner og står for tjenester.

Denne selvdefinerte rollen skal nå forsterkes med en strategisk satsing på egne e-handelsinnrettede komponenter for Domino.

- Det dreier seg om ferdige komponenter som fungerer innenfor rammen av vår arkitektur, og som stilles til disposisjon for utviklerne, sier Riis. - Vi kommer til å tilby all slags funksjonalitet som kan komme til nytte i moderne e-handel, for eksempel integrasjon med telefoni, online sjekk av kredittkort, direct mail, bare for å nevne noe.

- Komponentene vil ha funksjonalitet tilsvarende det som er kjent fra Java-verdenen som EJB ("enterprise Java beans"), forklarer Johansen. - De vil kommuniserer seg i mellom gjennom XML.

Den nye strategien realiseres gjennom flere pågående prosjekter.

- De inngår i et samarbeid vi har med Lawson Software [enda en berømt Lotus-partner og sponsor for Lotusphere Orlando 2000] om å bygge det vi kaller "neste generasjons ERP" [ressursforvaltning]. I et annet prosjekt samarbeider vi med det australske selskapet FishTech om en Domino-basert plattform for tilbydere av programvaretjenester [ASP - application services profider]. Et tredje er med det nederlandske selskapet Documentaal der hensikten er å gjøre det enklere for utviklere å integrere Notes/Domino-applikasjoner med dokumenter og funksjonalitet som hører hjemme i Microsofts kontorsuite Office.

IT Factory har nylig kjøpt selskapet Corporate Image Software (CIS) som er spesialist på Domino-baserte e-handelsløsninger.

- Løsningene fra CIS vil innlemmes i vår arkitektur og i våre verktøy, sier Johansen. - De vil også inngå i komponentene.

Johansen avslutter med å varsle at flere oppkjøp står for tur.

Til toppen