BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT-giganter bidrar til Passport-konkurrent

To ledende IT-selskaper er blitt medlemmer av prosjektet som utvikler et alternativ til Microsofts innloggingstjeneste.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juli 2004 - 11:47

Blant de ti nye sponsormedlemmene Liberty Alliance Project annonserte mandag, er Intel og Oracle de betydeligste. De til sammen 157 selskapene som er medlemmer av alliansen, arbeider med å spesifisere en felles standard for hvordan brukere enklere kan logge seg inn på mange nettesteder.

Liberty Alliance ble opprettet av Sun for tre år siden, som en motvekt til Microsofts sentaliserte innloggingssystem, Passport.

Ifølge IDG News Service vil flere snart lansere kommersielle produkter som er kompatible med alliansens rammeverk. Senere denne uken vil flere av medlemmene demonstrere tjenester i forbindelse med Burton Groups Catalyst-konferanse.

Blant annet planlegger Vodafone Group å vise fram en tjeneste som lar brukerne logge seg på Vodafons webportal, finne en fotoutskriftstjeneste hvor brukerne kan sortere ut bilder som skal skrives ut og leveres. Tjenesten vil med utgangspunkt i brukernes personverninnstillinger videresende utvalgte deler med informasjon til selskapet som skal produsere utskriftene.

Tjenesten er én av flere som Vodafon vil lansere neste år, samtidig som det tar i bruk et nytt sett med webtjenester på tvers av produktlinjene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.