JUSS OG SAMFUNN

IT-giganter imot Trumps oppheving av visumprogrammer

Amazon, Apple og Facebook er blant dem som støtter et søksmål mot president Donald Trumps vedtak om å stanse visumprogrammer for høykvalifiserte innvandrere.

Microsoft er blant en lang rekke teknologibedrifter som er bekymret for Trump-administrasjonens oppheving av visumprogrammer i USA.
Microsoft er blant en lang rekke teknologibedrifter som er bekymret for Trump-administrasjonens oppheving av visumprogrammer i USA. Illustrasjonsfoto: Marius Jørgenrud
11. aug. 2020 - 08:33

– Presidentens suspensjon av visumprogrammene, som skulle verne amerikanske arbeidere, skader faktisk de samme arbeiderne, deres arbeidsgivere og økonomien, heter det i et støttebrev til søksmålet som USAs handelskammer står bak, som de har sendt retten.

Trump vedtok tidligere i år å suspendere en rekke visumprogrammer, blant dem programmet som mange teknologifirmaer bruker til å hente ingeniører og andre høyt kvalifiserte folk til USA.

Suspensjonen varer ut året, eller «lenger om nødvendig», med den begrunnelse at jobber bør reserveres for amerikanere mens koronakrisen har endevendt amerikansk økonomi.

Saksøkerne, blant dem også Microsoft, Twitter og Uber, skriver at vedtaket i stedet for å verne amerikanske jobber vil sikre at bedriftene ender opp med å ansette folk i utlandet, noe som innebærer å flytte jobber til andre land.

De sier at konkurrenter i Canada, Kina. India og andre land står i kø for å tiltrekke seg kvalifiserte folk som USA ikke vil ha.

Saksøkerne sier at alt tyder på at vedtaket «hemmer innovasjon, hindrer vekst og til sjuende og sist skader amerikanske arbeidere, bedrifter og økonomien».

meta, meta-logo, ki
Les også

Datatilsynet: – Det koker i det norske folk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.