IT-indeksen opp igjen

IT-indeksen ved Oslo Børs hadde en sterk åpning da børsen åpnet torsdag.

IT-indeksen ved Oslo Børs hadde en sterk åpning da børsen åpnet torsdag.

Det kan virke som om korreksjonen på Oslo Børs' IT-indeks er på retrett. Ved åpning torsdag gjorde indeksen et hopp opp med 5,99 prosent.

Selskapene som tapte stort onsdag kommer noe tilbake etter vel en times handel. Opticom, som tapte hele 25 prosent onsdag, har så langt i dag økt med 11,11 prosent. Også Itera går igjen opp, hele 20,77 prosent. Dette selskapet har gått som en jojo denne uken.
Les om Opticoms svalestup:
En fjerdedel av Opticom dunstet vekk
Også Norman viser bedre takter, opp 15,16 prosent fra gårsdagens sluttkurs. Mens telekomselskapene Enitel (opp 11,91 prosent), Nera (opp 9,71 prosent) og NetCom (opp 4,11 prosent) klatrer etter flere dagers sammenhengende fall.


Det er bare få selskaper som faller på IT indeksen. Selskapene det er snakk om er Avenir, som går ned fattige 1,22 prosent, Infostream som forsetter ned 4,55 prosent og SuperOffice som er ned 1,61 prosent etter godt og vel en times handel torsdag.

Også i gråmarkedet ser man lysere på tilværelsen. Lenge har selskaper som Birdstep, Telecomputing og Fast vært i fritt fall, dette ser nå ut til å være på retrett.

Signaler fra Nasdaq og USA har utvilsomt løftet på markedet, samt at resultatene for Yahoo! kan ha bidratt til en styrket tro for skjelvende investorer.

Les om Yahoo! resultat:
Yahoo! håver inn nesten to milliarder kroner

Til toppen