RESULTATERFINANS

IT-oppgang avsluttet nervøs uke

IT-selskapene på Oslo Børs klarte seg godt fredag, og reddet en ellers blek og nervøs uke med en oppgang på 1,2 prosent. Dermed har den første uken i mars gitt oss en nedgang på 1,6 prosent.

Jørgen Christiansen
6. mars 1998 - 17:42

Dermed lot markedet seg påvirke mer av en hyggelig utvikling i Europa og på Oslo Børs spesielt i offshore og shipping, enn av gårsdagens mindre hyggelige amerikanske tall. Det skal legges til at også det amerikanske markedet åpnet opp positivt fredag.

Fredagens kursvinner blant IT-selskapene på Oslo Børs ble PC-Systemer med en oppgang på nesten 12 prosent etter hyggelige resultater og solide vekstmål for inneværende år.

Det ble ingen kursreaksjon i Visma fredag ettermiddag, på tross av krasse anklager fra en svensk kunde (se peker til egen sak i margen til høyre).

Det ser også ut til at det ikke er noe nedside å hente i NetCom lenger, selv om man fredag morgen ble vekket til en tilsynelatende morgenfrisk informasjonsdirektør Per Bjørkum som utbasunerte sin irritasjon over Telenors arroganse. Markedet hadde vel uansett belaget seg på at konflikten med Telenor vil vare en tid fremover.

Tandberg Data så en hyggelig utvikling i dag, kanskje noe hjulpet av at selskapet valgte å minne markedet på hvor godt det går for tiden. Noen nye avtaler registrerte vi ikke i oppsummeringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.