– «iWatch» får egen app-butikk

Utvalgte apper skal allerede være ombord.

– «iWatch» får egen app-butikk
Konseptbilde av iWatch. Bilde: Todd Hamilton

Det er bare en dag igjen til Apple mest sannsynlig viser frem sin smartklokke, som det har versert rykter om i årevis.

Og jo nærmere lanseringen, desto mer konkrete blir ryktene.

Over helgen fortalte nettsetdet 9to5mac at «iWatch» (det er naturligvis ikke sikkert at smartklokken faktisk vil hete akkurat det) vil ha en egen app-butikk med applikasjoner. Det er imidlertid litt uavklart om det skal være en helt separat nettbutikk som lever et uavhengig liv fra resten av økosystemet, eller om det blir en seksjon av iOS App Store, med iWatch-tilpassede apper.

Det ser ut til å være liten tvil om at en håndfull profilerte applikasjoner vil være ombord til lanseringen, og vil mest sannsynlig demonstreres under presentasjonen i morgen. Disse utvalgte app-produsentene skal allerede ha fått eksklusiv tilgang til utviklingsprogramvare fra Apple.

En av disse skal være Facebook, som skal være forberedt til å kunne vise frem en iWatch-versjon av det sosiale nettverket.

Facebook skal, ifølge kildene, også være klare med en iOS 8-optimalisert versjon av appen sin, først og fremst med bedre varslinger. iOS 8 er antakeligvis rett rundt hjørnet.

Det er vanlig for Apple å demonstrere utvalgte tredjeparts-applikasjoner når de viser frem nye produkter, så det er heller ikke usannsynlig at selskapet vil kjøre lignende demonstrasjoner når de viser frem iWatch.

Smartklokken som etter all sannsynlighet skal vises i morgen, kommer nok ikke på markedet før tidlig neste år, noe som vil gi utviklerne god tid til å forberede apper til utgivelsen. Det har vært mye snakk om et helsefokus med iWatch, og den skal ha ingtegrerte kartfunksjoner som vil bruke klokkens innebygde sensorer.

Samtidig tyder mye på at Apple vil posisjonere klokken som et moteikon, og skal blant annet ha invitert en rekke profilerte motebloggere og andre involverte i moteindustrien til eventet sitt i morgen.

Det er likevel ett element som allerede i forkant av annonseringen fremstår som usikkert, og det er batterilevetiden. Ifølge en rapport skal Apple-ansatte selv ha lave forventninger til levetiden til smartklokken, uten at det nevnes spesifikt hvor lenge batteriet varer. Android-smartklokker som finnes på markedet holder gjerne rundt én dag på en oppladning.

    Les også:

Les mer om: