JUSS OG SAMFUNN

JailCam på dass tvunget av nettet

Sheriff Joe Arpaio i Arizona har måttet skru av etpar webkameraer i fengselet sitt. Kvinnelige varetektsfanger likte ikke å få vist frem rumpa si på nettet. Hva er det som er feil?

19. juni 2001 - 12:08

Sitat fra sheriff Joe Arpaios sider på nettstedet Crime.com:

"Sheriff Arpaio is convinced that using the worldwide web will deter crime. It is his hope that the ONLY visit you make to his jail is this one - a virtual visit."

Joe er sheriff i Maricopa County i Phoenix, Arizona, og hvis du registrerer deg på sidene, får du tilgang til videostrømmer fra flere steder i fengselet hans. Videoen er også tilgjengelig fra sheriffkontorets nettsted.

Så kan du se hvordan Joe - mannen som hevder han bruker mer penger på å mate løshunder enn han bruker på sine innsatte - behandler fangene sine.

Joey lover - unnskyld, advarer om - mulige innslag av sex og vold på kameraene sine, og understreker at alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist. Men å få rumpa si kringkastet til verden må de regne med, ja.

Selvfølgelig fikk ikke dette pågå uten at noen blaute "anti-lov-og-orden, God damn New York liberals" måtte stikke nesene sine borti det. Kommunister, hele gjengen.

Utrolig nok har disse kaffe latte-stinkende venstregærningene, representert ved assisterende statsadvokat Gail Thackeray prøvd å få stengt ned JailCam, med den begrunnelse at kvinner som brukte fengselets toalett fikk sine mer private kroppsdeler blottet for all verden.

Ifølge avisen The Arizona Republic skal personvernaktivister fra mange steder i verden ha klaget på tjenesten, mens forskjellige pornosider på nettet har lovprist den høylydt.

Forståelig nok er Joe oppgitt over at en gjeng hippier har kommet i veien for prosjektet hans. De som registrerer seg på sidene hans kan krysse av for å motta nyhetsbrev og reklame fra forskjellige aktører som hage- og gartnernytt, hobbyguider og lotteritjenester, en geskjeft hvor Joe sikkert får noen kroner ekstra til å blant annet mate løshundene.

Mange vil si seg enige i det utrolige i at en åpenbart rettskaffen, lovlydig mann som Joe ikke skal få lov til å vise frem kvinnelige varetektsfangers kjønnsdeler på nettet hvis han vil.

De vegetarmat-knaskende snyltekommunistene som sutrer over Joes kamera, klager på at endel av fangene var varetektsfanger som ikke er dømt for noen ting.

Akkurat som om det skulle ha noe med saken å gjøre! Absurde beskyldninger!! Den reneste galimatias!

Eller ikke.

Sheriffens advokat sier at ett av kameraene var litt dårlig innstilt. Og legger til at ingen mindreårige hadde fått sine organer eksponert, "medmindre de ser eldre ut eller har løyet til oss".

Ta en sniktitt på de innsatte, på denne sniktitte-adressen (åpner i nytt vindu).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.