Jakter Netflix på «regionpirater»?

Det rapporteres om tilkoblingstrøbbel.

Jakter Netflix på «regionpirater»?
Har Netflix begynt å sperre brukerne inne i sin region? Noen hevder dette. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

Over helgen har det dukket opp flere rapporter om at den populære filmstrømming-tjenesten Netflix har begynt å slå ned på brukere som overgår deres regionsperre via bruk av diverse VPN-klienter.

Det er nettstedet Torrentfreak som skriver dette, og ifølge deres kilder skal Netflix ha begynt å blokkere utenlandsk tilgang til deres amerikanske tjeneste for blant annet noen brukere av Android-applikasjonen. VPN-tjenesten TorGuard melder også om at flere av deres brukere har opplevd problemer med å logge seg på amerikansk Netflix over de siste ukene.

TorGuards representanter forteller at det er første gangen deres brukere har opplevd å bli sperret ute på grunnlag av deres lokasjon, men denne sperren skal ha blitt raskt omgått.

Ifølge Torrentfreak virker det som om det er snakk om relativt begrensede tester av regionsperrer basert på IP-adresser, og ikke noe massiv utrulling.

Slik praksis av å omgå regionsperrer er i utgangspunktet noe Netflix forbyr i sin brukeravtale, men tjenesten har aldri tidligere gitt uttrykk for at det bekymrer dem nevneverdig.

Det er en kjent sak at selv om Netflix finnes etter hvert i en rekke land, er det USA som har det bredeste utvalget av film og serier, og praksisen med å skaffe seg tilgang til den amerikanske versjonen (mens man betaler for den norske tjenesten) er blitt relativt utbredt.

Nettstedet Engadget har imidlertid vært i kontakt med Netflix som avviser at de har endret sin håndtering av VPN-tjenester. Noe har det likevel skjedd de siste ukene, de mange meldingene om problematisk tilkobling tatt i betrakning, men det er heller ikke usansynnlig at det er snakk om en eller annen optimalisering av tjenesten.

    Les også: