Japan liker kjapp WAP

En japansk mobiloperatør opplevde sterk økning i populariteten til WAP ved overgangen til raskere nettverk

En japansk mobiloperatør opplevde sterk økning i populariteten til WAP ved overgangen til raskere nettverk

Det japanske mobilselskapet KDDI har opplevd en mangedobling av WAP-brukerne etter at de oppgraderte sine nettverk til GPRS-standard.

Fra én million brukere i januar i år har antallet WAP-surfere økt til fire millioner, melder BBC Online.

KDDI er den tidligere utenlandsarmen av japans nasjonale teletjenester, og etter en fusjon i 1999 har selskapet prøvd å kare til seg markedsandeler fra NTT, som opererer det populære i-mode-nettverket.

i-mode har slått an stort blant forbrukerne, mens WAP både i Japan og resten av verden har vært ganske tregt å få pisket ut av startblokkene.

Dagens norske mobilnettverk opererer med kanaler på 9,6 kilobits per sekund, noe som fører til at WAP-surfing går ganske sakte.
Nyere telefoner som støtter HSCSD-teknologi, som gir tilgang til flere kanaler samtidig, gir raskere surfing når de brukes som modem på bærbare maskiner, for eksempel.


Men HSCSD fungerer ikke ved WAP-surfing, så her til lands må man vente til mobiloperatørene oppgraderer til 14,4 kbps-kanaler i løpet av høsten, til General Packet Radio Service (GPRS) kommer utpå nyåret, eller til den dagen UMTS-nettverkene rulles ut.


Nettsurfing på mobiltelefonen kan være en treg og til tider frustrerende opplevelse, med døde lenker, null svar fra oppkoblingen og liten skrift på liten skjerm, men i Japan har altså oppgraderingen til GPRS-nettverk ført til fire ganger så mange brukere.
Til toppen