BEDRIFTSTEKNOLOGI

Japanerne får trippel mobil-hastighet

Japanske mobilbrukere har allerede tilgang til verdens mest avanserte mobiltjenester, iallefall sett i forhold til brukervennlighet. Nå får de også mere fart.

11. sep. 2001 - 11:33

Norske mobilbrukere har mulighet for å benytte seg av surfehastigheter opp mot 43,2 kbps, og mange bruker dette til å jobbe og surfe via lommedatamaskin eller laptop. WAP-surfing, derimot, eller mobilt Internett som det er blitt kalt, har ikke helt tatt av, til tross for økte hastigheter via HSCSD eller GPRS.

I Japan, derimot, har de lenge måttet nøye seg med overføringshastigheter på 9,6 kbps, noe som ikke har hindret dem i å utvikle verdens mest suksessrike mobiltjenester, hvor ungdommen går bananas og laster ned tegneserier, bilder og spill, samt surfer på de spesielle i-mode-sidene.


Nå skal de 27 millioner brukerne få økt hastighet under tommeltottene. Ifølge Reuters skal nettverket oppgraderes til 28,8 kbps til neste vår, i tillegg til at minnekapasiteten skal utvides slik at brukerne kan lagre flere Java-programmer i telefonen. Og det er det 6,3 millioner brukere som allerede gjør, til tross for den svært begrensede kapasiteten.

DoCoMos 3G-tjeneste skal lanseres første oktober, og den skal tiby nedlastingshastigheter på opp til 384 kbps.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.