BEDRIFTSTEKNOLOGI

Japanerne får trippel mobil-hastighet

Japanske mobilbrukere har allerede tilgang til verdens mest avanserte mobiltjenester, iallefall sett i forhold til brukervennlighet. Nå får de også mere fart.

11. sep. 2001 - 11:33
Norske mobilbrukere har mulighet for å benytte seg av surfehastigheter opp mot 43,2 kbps, og mange bruker dette til å jobbe og surfe via lommedatamaskin eller laptop. WAP-surfing, derimot, eller mobilt Internett som det er blitt kalt, har ikke helt tatt av, til tross for økte hastigheter via HSCSD eller GPRS.

I Japan, derimot, har de lenge måttet nøye seg med overføringshastigheter på 9,6 kbps, noe som ikke har hindret dem i å utvikle verdens mest suksessrike mobiltjenester, hvor ungdommen går bananas og laster ned tegneserier, bilder og spill, samt surfer på de spesielle i-mode-sidene.
Nå skal de 27 millioner brukerne få økt hastighet under tommeltottene. Ifølge Reuters skal nettverket oppgraderes til 28,8 kbps til neste vår, i tillegg til at minnekapasiteten skal utvides slik at brukerne kan lagre flere Java-programmer i telefonen. Og det er det 6,3 millioner brukere som allerede gjør, til tross for den svært begrensede kapasiteten.

DoCoMos 3G-tjeneste skal lanseres første oktober, og den skal tiby nedlastingshastigheter på opp til 384 kbps.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.