JUSS OG SAMFUNN

Jazz- og punk-avtale for Pressplay

Sony og Universal har snekret avtaler med seks uavhengige selskaper for musikkportalen Pressplay. Dermed blir det både jazz og punk å få.

22. okt. 2001 - 12:50

Nettmusikk-prosjektet Pressplay har skrevet avtaler med seks uavhengige plateselskaper i forbindelse med musikkportalen som skal åpnes om ikke lenge.


Pressplay skulle egentlig lanseres "etter sommeren", deretter var det snakk om "i høst", og nå er det litt mer usikkert når Sony og Vivendi Universal kommer på banen.


De seks selskapene representerer et bredt utvalg artister, fra Billie Holiday og Charlie parker, via Waterboys til Misfits, Sepultura og Dead Kennedys. Avtalen med selskapene Madacy, Navarre, OWIE, Razor & Tie, Roadrunner og Rounder innbefatter hundrevis av artister, skriver Reuters.

Fra før av har EMI tegnet seg opp for å være med i Pressplays database. Selskapet er også i Pressplay-konkurrent MusicNets stall.

Pressplay har avtaler med blant annet Yahoo, MSN og MP3.com, og skal distribuere kopieringssikret musikk i forskjellige utgaver. Pressplay og MusicNet blir for tiden undersøkt av både EU og amerikanske myndigheter, som er interessert i om organiseringen av musikkdistribusjon gjennom disse selskapene kan være i strid med monopol- og kartell-regler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.