Jenter flokker til IT-treff

NTNU må sette opp ekstra-samling for å møte interessen.

Jenter flokker til IT-treff

NTNU må sette opp ekstra-samling for å møte interessen.

Det er fortsatt langt mellom kvinnene i teknologiorienterte bransjer, og særlig gjør den kjønnsmessige ubalansen seg gjeldende i IT-bransjen.

Slik er det også blant utdanningsinstitusjonene som utvikler morgendagens arbeidskraft. Derfor lever prosjektet «Jenter og data» i beste velgående på NTNU, selv etter ti års drift.

Jenter fra hele landet er gjennom dette prosjektet allerede invitert til tre dager med IT-moro på teknologiuniversitetet i Trondheim.

Nærmere 500 jenter søkte på IT-samlingen, som begynner på kvinnedagen 8. mars nå til helgen. Interessen var stor, og mange kom dessverre ikke med.

Det er nemlig bare plass til 50 deltakere. Disse får demonstrert den store spennvidden et IT-studium kan ha. De skal blant annet lodde sammen en liten datamaskin fra enkelkomponenter, lære om IT-sikkerhet og designe dataprogrammer.

Den store interessen gjør at det blir en ny mulighet for å delta, dermed er ikke håpet ute for de som ikke kom med denne gangen.

Den nye IT-samlingen holdes fra 22.-24. mars. Det kreves ingen forkunnskaper innen IT for å delta.

Det koster ingenting å delta, og NTNU spanderer både reise, kost og losji for de heldige utvalgte.

«Jenter og data» er ledd i NTNUs bestrebelser på å rekruttere jenter til realfag og tekniske studier.

- Programmet skal vise jentene at et IT-studium er variert, spennende og ikke minst morsomt. Målsetningen er selvsagt at flere jenter skal søke seg til et IT-studium på sikt, sier prosjektleder Nina Kotte ved NTNU.

IT-campen for jenter har egen side på NTNUs nettsted.

    Les også:

Til toppen