IT-NORGE

Jernbaneverket skal bytte navn fra neste år, men denne domeneblemmen så de nok ikke for seg

Jernbaneverket skal få nytt navn fra 1. januar 2017, men de hadde nok ikke tenkt på at de trengte nytt domenenavn også. Banenor.no er nemlig allerede tatt.
Jernbaneverket skal få nytt navn fra 1. januar 2017, men de hadde nok ikke tenkt på at de trengte nytt domenenavn også. Banenor.no er nemlig allerede tatt. Bilde: NTB Scanpix
1. sep. 2016 - 06:16

Jernbaneverket skal fra 1. januar 2017 samles i et nytt statsforetak. Navnet på det nye foretaket er Bane Nor SF.

I en pressemelding skriver Jernbaneverket at samlingen skyldes at selskapet må sikre et mer moderne, effektivt og miljøvennlig transportsystem når jernbanen nå skal bære en langt større del av transporten i Norge. 

Banenor ble registrert i 2010

–  Bane NOR SF skal bygge fremtidens jernbanenett, og det har vært veldig spennende å finne navnet på det nye infrastrukturforetaket. Jeg er glad for å kunne presentere navnet Bane Nor Sf, sa styreleder, Siri Hatlen, i Jernbaneverket da navnet ble presentert.

Med det nye navnet vil det naturlig nok også komme nye hjemmesider, som dernest vil kreve nytt domenenavn. Men så langt hadde nok ikke Jernbaneverket tenkt da det nye navnevalget falt på plass. Jernbaneverket har nemlig ikke sikret seg domenet banenor.no. Det skriver Medier 24.

Det domenet ble nemlig registrert i 2010 av konsulentselskapet Bugge Hjort & Partners.

Har du fått meg deg denne drømmeinvesteringen? For 20 år siden betalte André 33 000 kroner for domenet. I går tikket millionene inn på konto

Banenor-domenet ble da kapret i forbindelse med forretningsplanene til en klient av selskapet som fortsatt ikke er realisert.

Jernbaneverket var villige til å betale 50 000

Ifølge konsulentselskapet har det aldri vært meningen i drive noen spekulantvirksomhet. Men som seg hør og tok Jernbaneverket før sommeren kontakt om kjøp av domenet.

– Først tror jeg de tilbød 15.000 kroner. Vi svarte at det var alt for lite. Dette var visstnok før det var bestemt at navnet ble Bane NOR, og de hadde visst flere alternativer.

– Så tilbød de en «opsjon» på 50.000 kroner, det vil si at de kunne kjøpe domenenavnet hvis det navnet ble valgt. Vi takket nei til det også, sier Christian Bugge Hjorth til Medier 24. 

Når digi.no tar kontakt med prosjektleder for merkevare, Cecilie Pindsle, i Jernbaneverket om domenenavnet blir vi raskt avfeid. 

Skal markedsføre andre domenenavn

Cecilie Pindsle er prosjektleder for merkevare i Jernbaneverket. <i>Foto: Andreas Scheiblecker/Jernbaneverket</i>
Cecilie Pindsle er prosjektleder for merkevare i Jernbaneverket. Foto: Andreas Scheiblecker/Jernbaneverket

Pindlsle ønsker ikke å kommentare saken ytterligere, og henviser bare til kommentarene hun har gitt til medienettstedet.

–  Vi forholder oss til vi ikke sitter på dette domenet, og ser ingen grunn til å kommentere dette, sier Pindsle til digi.no.

Til Medier24 er hun ikke like kort:

– Det har ikke vært mulig å få ervervet dette domenet til en fornuftig pris. Vi er for tida heller ikke dialog med eieren av domenenavnet. 

Ifølge Medier24 har Jernbaneverket registret domenet bane-nor.no og banenor.com.

– Vi forholder oss til at vi ikke sitter på rettighetene til banenor.no, og skal sørge for tilstrekkelig markedsføring av vårt domene slik at det ikke vil være noen tvil for hverken våre samarbeidspartnere eller offentligheten hvor de skal henvende seg for å finne oss, sier hun til nettstedet. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.