BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jiro 1.0 tilgjengelig - lim for heterogene lagringsnett

Sun har gjort Jiro Technology 1.0 tilgjengelig til gratis nedlasting. Jiro sikrer interoperabilitet mellom bestanddeler i lagringsnett, og har bred støtte.

5. juli 2000 - 15:45

Java-baserte Jiro er hoveduttrykket for Suns strategi om å bidra til at lagringsnett kan settes sammen av tjenere, svitsjer og lagringsenheter fra alle leverandører. Pakken som nå er klargjort, består av utviklingsverktøy, opplæring og support.

Les mer om Jiro:
Jiro blir til lagring som Java til programmering

Jiro bygger på spesifikasjonen FMA (Federated Management Architecture) som ble utviklet gjennom Java Community Process, en ordning Sun opprettet for å trekke partnere inn i standardiseringen av Java.

Jiro skal implementeres i flere av Suns lagringsprodukter fra og med september, blant dem StorEdge T3, StorEdge A5000 og programvaren StorEdge Instant Image. Nærmere jul lover Sun at StorEdge Component Manager skal integrere Jiro slik at programmet skal kunne brukes til å styre enhver lagringsnettenhet basert på SNMP Management Information Base (MIB). Med et tillegg - kalt "management facade" - fra Creekpath Systems, vil også MIB-en til Fibre Alliance Initiative kunne integreres. Det betyr blant annet at lagringssystemer fra EMC vil kunne innlemmes i Jiro-styrte lagringsnett.

Det er også varslet at Imation planlegger å tilby lagringsleverandører en rekke utviklingstjenester og komponenter for å gjøre det enklere for dem å innlemme Jiro i deres produkter.

Blant selskapene som har registrert seg for å støtte Jiro finnes Ancor Communications, Hitachi Data Systems, Imation, Legato, Quantum, Seagate, StorageTek, Sun Microsystems, Tandberg og Veritas.

Les mer om den pågående revolusjonen innen lagring som Jiro er en del av:
Hitachi: Suveren lagring til de raske datavarehusene
Innen 2003 bruker ingen tape til backup
Lagringsleverandør ny yndling på Wall Street
Sun: Framtidens byggekloss for lagring
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.