BEDRIFTSTEKNOLOGI

Julehilsenen kan slette harddisken

Det kan koste deg dyrt å åpne den hyggelige julehilsenen fra en kollega eller venn. Ormer og virus kan forkle seg som nisser og engler, og træshe harddisken din totalt.

29. nov. 2001 - 11:56


Internettsikkerhetsbedriften RSA Security vil nå advare om disse julekortene og slå et slag for bedre informasjon ute på arbeidssplassene.

- Medarbeiderne må forstå hvilke konsekvenser det kan få å åpne julekort og andre typer vedlegg, ellers spiller det ingen rolle om IT-sikkerheten er under kontroll. Det må ganske enkelt eksistere en sikkerhetspolicy om at man ikke skal åpne eller sende videre denne typen e-post, sier , Dag Ströman, teknisk direktør på IT-sikkerhetsbedriften RSA Security.

En bedrift kan velge å ganske enkelt filtrere bort alle typer vedlegg som kan inneholde noen form for skadelig programvare. I mange tilfeller mener man imidlertid at dette medfører en for stor begrensning, og lar de ansatte sende og ta i mot alle typer vedlegg, også slike som inneholder virus. I dette tilfellet må i stedet bedriftens policy være å informere sine ansatte om å bare åpne vedlegg som man vet man kan stole på. Den avanserte julehilsenen i form av kjørbare filer, det vil si exe-filer, hører definitivt ikke til den kategorien.

- Selv om det varmer med en julehilsen fra venner og bekjente, bør man likevel holde seg til enklere bilde- og lydfiler eller det gamle gode julekortet, sendt via vanlig postgang, sier Dag Ströman.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.