Justisdepartementet tør å ta hoppet til Vista

Analytikere sier vent, men Justisdepartementet skal kaste ut alle gamle Windows-versjoner.

Justisdepartementet tør å ta hoppet til Vista

Analytikere sier vent, men Justisdepartementet skal kaste ut alle gamle Windows-versjoner.

Windows Vista for bedriftsmarkedet ble lansert før jul, mens forbrukerne måtte vente til 30. januar i år før de fikk tilgang til Microsofts nyeste operativsystem.

Bedrifter og organisasjoner har for vane å vente litt med utrulling av et nytt operativsystem i påvente av at barnesykdommer rettes og drivere blir tilgjengelig. Og analyseselskapet Gartner sier vent til den første feilfiks-pakken kommer til høsten.

Men det vil imidlertid alltid være noen som ser seg tjent med å bytte så raskt som mulig på tross av potensielle problemer til å begynne med.

Noe overaskende er det Justisdepartementet som er blant de første til å gå helt over til Windows Vista. De har allerede installert Windows Vista på cirka 50 av sine totalt 400 PC-er.

- I løpet av de neste ukene vil vi rulle ut resten, sier Bernt Jansrud, IKT-leder i Justisdepartementet, til Finansavisen.

Han trekker frem ønsker om økt mobilitet, bedre sikkerhet og bedre støtte for å kjøre vedlikeholdsprosesser i bakgrunnen, som viktige årsaker til at de går over så kort tid etter at Vista ble lansert.

Justisdepartementet kjører i dag Windows 2000 og hopper således over Windows Xp som kom litt under to år etter Windows 2000. Maskinene, som nå har vært i bruk i cirka seks år, ble den gang kjøpt fra Dell, mens Justisdepartementet nå kjøper fra HP.

Til toppen