Kabel stoppet av copyright-loven

USAs copyrightlov DMCA, som er iferd med å få et europeisk motstykke, har sørget for å stoppe import av én stk. kabel. Grunnen: Den bryter kanskje copyrightloven.

USAs copyrightlov DMCA, som er iferd med å få et europeisk motstykke, har sørget for å stoppe import av én stk. kabel. Grunnen: Den bryter kanskje copyrightloven.

Colin McMillen, IT-student ved universitetet i Minnesota, bestile en kabel som ville gjøre det mulig for ham å koble en Sega Dreamcast-konsoll til PC-en og programmere litt.

Det gikk ikke. Pakken med seriellkabelen han bestilte fra firmaet Lik-Sang i Hong Kong, ble stoppet i tollen, med begrunnelsen at den er i konflikt med USAs copyright-lovgivning DMCA. Loven har fått hard medfart av kritikere, og er iferd med å få et europeisk motstykke.

McMillen fikk beskjed fra pakkeselskapet UPS om at tollen hadde stoppet kabelen hans, som har en spesiell plugg som passer i Dreamcast-maskinen. Ifølge Wired News ser det ut til at tollen har bestemt seg for å stoppe alle pakker fra Lik-Sang, etter at en klage fra Sony satte en stopper for import av modifiseringsbrikken Neo4 fra selskapet.

McMillen har i etterkant fått beskjed om at Lik-Sang skal sende pakkene sine på andre måter i fremtiden, og han fikk også tilbud om en likedan kabel fra en produsent i USA. Electronic Frontier Foundation sier det er uklart om tollen skulle stoppet pakker fra Lik-Sang i det hele tatt. - DMCA var ment å skulle beskytte copyright-eiere som har tatt tekniske skritt for å beskytte innholdet sitt. Det er ingen beskyttelse på Playstation 1-spill. Det er ingen kryptering der, uten at det stopper Sony fra å benytte DMCA til å stoppe modifiseringsbrikkene. Når du har en så stor hammer som DMCA, begynner vel alt å se ut som spiker, sier EFF-advokat Fred vonLohmann.

Du kan lese mer om McMillens historie på nettsiden han har satt opp i sakens anledning.

Til toppen