Kamera sier opp 20

Det svenske web-TV-selskapet Kamera sier opp 20 ansatte ved alle sine kontorer. Dette berører også Norge, hvor et par medarbeidere allerede er avskjediget. Nå skal selskapet satse mindre på web-TV-produksjon.

Det svenske selskapet Kamera sier opp 20 ansatte ved alle sine kontorer. Selskapet leverer web-TV-løsninger, alt fra applikasjoner til hele produksjoner, for kunder i mediebransjen samt bedriftskunder. Oppsigelsene kommer som en følge av at selskapet nå legger noe om på sin strategi, forklarer administrerende direktør for Kamera Norge, Roar Gruer til digitoday.no.


- Vi gjør noen justeringer på organiseringen når det gjelder produksjon, sier Gruer som forteller at de i stedet for å ha fast ansatte som gjør mye produksjonsarbeid - setter opp lys, rigger med mer - nå kommer til å satse mer på frilansere til å gjøre denne jobben.

Kamera Interactive AS ble etablert i Norge i mars i fjor. Gruer uttalte da til digitoday.no at selskapet ventet å ha 20 ansatte ved utgangen av året. Men slik har det ikke gått. Etter det digitoday.no erfarer har to til tre personer måtte forlate sin arbeidsplass hos Kamera, noe som gjør at det er en håndfull personer igjen.

Gruer forteller imidlertid at det er "stor interesse for selskapets innholdstjenester", og for diverse applikasjoner som brukes.

Moderselskapet i Sverige dro i fjor inn 30,7 millioner kroner i det Gruer kaller "en vellykket emisjon". Hele selskapet har nå til sammen 80 ansatte fordelt på fem kontorer i Europa, deriblant Paris, Amsterdam og London.

Til toppen