Kamfjord vil ha Tandberg Data

- Mens Tandberg Data har utrangert teknologi og mye penger, har vi spennende teknologi men mangler penger, sier Polydisplays Thor Kamfjord, som allerde i fjor høst var i møte med teknologidirektøren i Tandberg Data for å undersøke mulighetene for å slå sammen selskapene.

Etter forrige ukes katastrofemeldinger fra Tandberg Data, er det stilt flere kritiske spørsmål til selskapets teknologi. Båndteknologien som konsept vil etter hvert møte konkurranse blant annet fra optisk lagring, og mye tyder på at det som blir igjen til båndstasjonsprodusentene vil bli delt mellom de virkelig store selskapene i bransjen. Konsortiet IBM, HP og Seagate som har gått inn for den felles standarden LTO, utgjør kanskje den mest markante trusselen i dette bildet.

Problemfritt har heller ikke den siste tiden vært for Polydisplay og gründer Thor Kamfjord, som på annen runde med sin skjermteknologi ennå ikke har klart å skaffe finansiering til å bygge opp et produksjonapparat til sine skjermer. Et forsøk på en emisjon rett før jul gikk i vasken, og nå foreslår Kamfjord at Polydisplay og Tandberg Data slår seg sammen.

- Mens Tandberg Data har utrangert teknologi og mye penger, har vi spennende teknologi men mangler penger, sier Thor Kamfjord til digi.no. Han opplyser at han allerede har luftet tanken for Tandberg Data, senest i høst, da han hadde et møte med teknologidirektør Erik Solhjell.

- Problemet er vel at det er vanskelig å få gjennomslag for idéen hos Hans Christian Qvist og den øvrige ledelsen, sier Kamfjord.

Hos Tandberg Data går det hett for seg om dagen, og teknologidirektør Erik Solhjell er ikke villig til å kommentere den konkrete saken.

- Vi skal diskutere hvilke muligheter som foreligger i ledelsen den nærmeste tiden, og føler ikke at det er passende å kommentere dette nå., sier Solhjell til digi.no. Han vil imidlertid ikke kategorisk avfeie Kamfjords idé.

- Kamfjords uttalelser for stå for seg selv, men som vi har sagt tidligere, er vi åpen for flere muligheter, sier Solhjell til digi.no.

Siden emisjonen i vinter gikk i vasken er Polydisplays ambisjoner om å starte opp produksjon av flatskjermer i Norge foreløpig skrinlagt. Som det fremgår av et brev som ble sendt ut til aksjonærene fredag, er imidlertid selskapet i ferd med å finne en amerikansk produsent, og ifølge Kamfjord er det nå "først og fremst snakk om å velge den rette".

På den finansielle siden har Polydisplay fått inn Vår Bank og Forsikring på eiersiden i en nylig gjennomført emisjon - opprinnelig rettet mot eksiterende aksjonærer. Hensikten er ifølge Kamfjord at Vår, som nå er tredje største aksjonær med 191.733 aksjer, skal bidra med ytterligere støtte i den videre kommersialiseringsprosessen.

Til toppen