Kampanje mot EUs datalov

Global Internet Liberty Campaign oppfordrer nå alle til å skrive under på et opprop mot EUs foreslåtte lover for dataovervåking og datalagring.

Global Internet Liberty Campaign oppfordrer nå alle til å skrive under på et opprop mot EUs foreslåtte lover for dataovervåking og datalagring.

Et foreslått EU-lovtillegg som tillater lagring av trafikkdata for hele befolkningen i årevis, har satt sinnene i kok. Nå organiseres det en underskriftskampanje for å stoppe det noen ser på som overvåking over alle støvleskaft.

Lagring av trafikkdata er en av de sensitive temaene som det foregår mye debatt om i det internasjonale samfunnet. Etter terrorangrepene i USA har det ved flere anledninger vært foreslått å lagre alle slags data om telefonsamtaler, internettoppkoblinger, e-post og annen dataoverføring i flere år, slik at myndighetene skal kunne gå inn og snuse på det etterpå.

Global Internet Liberty Campaign organiserer nå en protest mot det foreslåtte lovtillegget i EU, og ber folk signere et protestbrev til presidenten i Europa-parlamentet.


De mener slik lagring av trafikkdata bør reserveres til helt spesielle tilfeller, kun under autorisasjon av retten, og ikke i den massive form det vil få om lovtillegget går gjennom.

I brevet, som kan underskrives av privatpersoner såvel som organisasjoner, begrunnes protestene med både menneskerettigheter og andre tunge argumenter.

Privatpersoner kan undertegne brevet på en nettside tilhørende sympatisørene i Stop24, mens organisasjoner som ønsker å vise sin motvilje mot lovforslaget kan sende sine navn, organisasjonsnavn, e-postadresser og nettadresser til Marc Rotenberg fra EPIC.org.

Til toppen