Kampen skjerpes om trådløst Internett

En rekke allianser denne uken viser at kampen om den trådløse Internett-aksessen intensiveres. Motorola er blant mobilselskapene som vil ha sin del av dette markedet.

En rekke allianser denne uken viser at kampen om den trådløse Internett-aksessen intensiveres. Motorola er blant mobilselskapene som vil ha sin del av dette markedet.

Mens Motorolas ingeniører var opptatt med Iridium, skjedde det verden kaller for Internett. Nå vil selskapet ta igjen det tapte ved hjelp av samarbeid med flere ulike partnere, og står sentralt i en rekke av de nye partnerskapene som er lansert.

På en messe for mobiltelefoni i New Orleans mandag ble det lansert en rekke nye allianser som forteller at kampen om den trådløse Internett-aksessen er i full gang.

Mest omfattende er samarbeidet som involverer Nextel Communications Inc., Motorola Inc., Netscape Communications Corp.og Unwired Planet, som lanserer Nextel Online - en trådløs nettportal spesialprodusert for Nextels mobilbrukere.

Nextel og Netscape skal stå for salget til portalen som skal baseres på en kombinasjon av Netscape Custom Netcenter og Netscapes E-commerce infrastruktur og applikasjoner.

En ny mobilterminal fra Motorola (i1000plus) som kommer i sommer vil være tilpasset denne portalen. Mikro-nettleserteknologi fra Unwired Planet skal bidra til dette.

I tillegg kommer alliansen Motorola har inngått med Cisco, der de to selskapene i fellesskap skal utvikle trådløs IP. Selskapene mener mobiltelefonen og andre trådløse "bokser" blir sentral i fremtidens Internett og samarbeidet skal utvikle trådløs IP for å gjøre det lettere å benytte håndholdte terminaler til Internett-bruk.

De siste partnerskapene i kampen om trådløs Internett:

Partner 1 Partner 2 Målsetting Investering
Motorola Cisco Utvikling av trådløs IP 1 mrd.dollar over 4-5 år
Motorola Unwired Planet Mikro-nettlesere ikke opplyst
Nextel Netscape Utvikle portal for mobiltelefon-nettlesere ikke opplyst
Microsoft British Telecom Forbedre nettleser basert på Win CE (konkurrere med Symbian-gruppen) ikke opplyst
Til toppen