AVTALER & KONTRAKTER

Kan Amazon redde HTC?

Skal samarbeide om smarttelefon.

I flere år har ryktene gått om Amazons mobil-ambisjoner. Nå skal de være i tett dialog med HTC om flere modeller. Første lansering kan skje allerede neste år.
I flere år har ryktene gått om Amazons mobil-ambisjoner. Nå skal de være i tett dialog med HTC om flere modeller. Første lansering kan skje allerede neste år. Bilde: Spencer Platt/Getty Images/All Over Press
16. okt. 2013 - 08:25

Den taiwanske smarttelefon-produsenten HTC har slitt hardt i konkurransen med Samsung og Apple. På trass av gode anmeldelser har deres mobilprodukter ikke slått an i markedet, noe som har satt tydelige spor i regnskapene.

Ifølge Financial Times skal imidlertid Amazon ha funnet sammen med HTC om å utvikle en smarttelefon. Det opplyser kilder som kjenner prosjektet til avisen.

En av de tre enhetene som Amazon og HTC skal ha under utvikling skal være kommet langt i utviklingen, men det er fremdeles usikkerhet rundt når – og ikke minst om – enhetene vil komme til markedet.

Det er ikke første gang påstander om at Amazon skal inn i det feberhete smarttelefon-markeder. Ryktene har sirkulert i flere år. Hverken Amazon eller HTC vil kommentere opplysningene. Imidlertid sier markedssjef Ben Ho i HTC at de har vært fokusert på å bygge opp sitt eget brand, men at de alltid har vært åpne for co-branding og samarbeid med andre.

Det er imidlertid på det rene at HTC ikke kan fortsette som i dag. De kunne tidligere denne måneden melde om sitt første kvartalsvise tap, og markedsandelen til selskapet har blitt spist opp av konkurrentene.

Det vil imidlertid ikke overraske noen i markedet dersom Amazon kaster seg på mobilbølgen. Selskapet har hatt suksess med sine Kinde Fire-nettbrett, som er spesialutviklet til konsumering av Amazons distribusjonskraft for medieinnhold. Kaster de seg inn i mobil-verdenen er det overveiende sannsynlig at de vil satse på å trekke på den samme strategien.

Financial Times trekker frem at egne smarttelefoner vil gjøre kundene mer lojale til å kjøpe varer og tjenester gjennom Amazon. Selskapet har tidligere vist at de lett subsidierer nettbrettene kraftig: Penger de vil ta igjen gjennom salg av innhold. Amazon er heller ikke komfortable med at Apple og Google tar markedsandeler inne salg av digitalt innhold.

Dersom HTC lanserer en telefon utviklet i tett samarbeid med Amazon, og under den amerikanske ehandels-gigantens merke, vil det ikke være første gang. Selskapets opprinnelse kom da de utviklet og produsette Palm Pilot, en PDA som hadde suksess ved starten av årtusenet. De har også lanserte en telefon i tett samarbeid med Facebook – som imidlertid ble en skuffelse i markedet.

Ifølge Financial Times må man imidlertid smøre seg med tålmodighet. Det er ikke ventet at samarbeidet vil bære noen frukter før 2014.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.