Uber vil bli mer enn bare en taxi-tjeneste. Nå vil de hente inn nye investeringer.
Uber vil bli mer enn bare en taxi-tjeneste. Nå vil de hente inn nye investeringer. (Bilde: Skjermbilde)

oppstart

Kan igjen bli verdens mest verdifulle

Uber vil hente nye investorer.

Transportselskapet Uber kan overgå alle rekorder for innhenting av kapital hvis deres nye investeringsrunde går som ventet. 

Selskapets plan er å innhente mellom 1,5 og 2 milliarder dollar, noe som vil sette selskapets totale verdi til over 50 milliarder dollar.

I Oslo ble Uber anmeldt.

Dette er ikke bekreftet fra selskapets kant, men flere kilder forteller om beløpet til aviser som Wall Street Journal og New York Times

I motsetning til tidligere investeringer skal ikke disse pengene brukes på å utvide tjenesten ytterligere, men på å inngå strategiske partnerskap.

Les også: Dette er verdens mest verdifulle oppstart.

Store penger

Med 50 milliarder dollar ville Uber passere kinesiske Xiaomi som den mest verdifulle oppstarten i verden. Xiaomi selv gikk forbi Uber tidligere i år, da selskapet ble verdsatt til 45 milliarder dollar i januar. Facebook er de eneste i Silicon Valley som tidligere klarte å nå 50 milliarder dollar mens de var privateid. Skillet mellom Uber og andre Silicon Valley-oppstarter er uansett massivt. 

Uber har den siste tiden blitt langt mer enn bare en taxi-utfordrer. Selskapet eksperimenterer med levering av matvarer og andre essensielle varer samt en budtjeneste. Disse er per nå tilgjengelige i noen få amerikanske byer. 

Selskapet skal imidlertid også meget interessert i å kjøpe opp Nokias kartavdeling, HERE Maps, som er priset til rundt tre milliarder dollar. Uber har også investert i et selskap som utvikler selvkjørende biler - så det er liten tvil om at fremtidsplanene er store.

Les også: Nokia vil kvitte seg med kart.

Til toppen