Kan igjen bli verdens mest verdifulle

Uber vil hente nye investorer.

Kan igjen bli verdens mest verdifulle
Uber vil bli mer enn bare en taxi-tjeneste. Nå vil de hente inn nye investeringer. Bilde: Skjermbilde

Transportselskapet Uber kan overgå alle rekorder for innhenting av kapital hvis deres nye investeringsrunde går som ventet. 

Selskapets plan er å innhente mellom 1,5 og 2 milliarder dollar, noe som vil sette selskapets totale verdi til over 50 milliarder dollar.

I Oslo ble Uber anmeldt.

Dette er ikke bekreftet fra selskapets kant, men flere kilder forteller om beløpet til aviser som Wall Street Journal og New York Times

I motsetning til tidligere investeringer skal ikke disse pengene brukes på å utvide tjenesten ytterligere, men på å inngå strategiske partnerskap.

Les også: Dette er verdens mest verdifulle oppstart.

Store penger

Med 50 milliarder dollar ville Uber passere kinesiske Xiaomi som den mest verdifulle oppstarten i verden. Xiaomi selv gikk forbi Uber tidligere i år, da selskapet ble verdsatt til 45 milliarder dollar i januar. Facebook er de eneste i Silicon Valley som tidligere klarte å nå 50 milliarder dollar mens de var privateid. Skillet mellom Uber og andre Silicon Valley-oppstarter er uansett massivt. 

Uber har den siste tiden blitt langt mer enn bare en taxi-utfordrer. Selskapet eksperimenterer med levering av matvarer og andre essensielle varer samt en budtjeneste. Disse er per nå tilgjengelige i noen få amerikanske byer. 

Selskapet skal imidlertid også meget interessert i å kjøpe opp Nokias kartavdeling, HERE Maps, som er priset til rundt tre milliarder dollar. Uber har også investert i et selskap som utvikler selvkjørende biler - så det er liten tvil om at fremtidsplanene er store.

Les også: Nokia vil kvitte seg med kart.