Kan ta uker å få Windows 10

Utrullingen tar tid for mange.

Kan ta uker å få Windows 10
Det kan ta opptil et par uker å få Windows 10-oppdateringen, sier Microsoft. Bilde: digi.no

Siden onsdag sist uke har Windows 10 vært tilgjengelig, først og fremst via gratis oppdatering for eiere av Windows 7 eller 8. 

Microsoft har hele tiden sagt at utrullingen vil foregå i bølger, for å sikre at den foregår på mest mulig smertefri måte. De som hadde reservert oppgraderingen på forhånd ville stille først i kø.

14 millioner hadde oppdatert i løpet av det første døgnet

I helgen sendte imidlertid selskapet ut en epost som informerte de ventende om at oppgraderingen ta kan tid for mange. Det kan ta alt fra noen dager til noen uker før man får oppdatert maskinen, skriver selskapet i eposten. 

– Det er den største programvareoppdateringen noensinne og vi må styre det slik at alle har en god opplevelse, står det i eposten, gjengitt av PCWorld

Dermed kan selv de som har reservert Windows 10, og som klør i fingrene etter å oppdatere, være nødt til å smøre seg med tålmodighet.

Kan hoppe over køen

Selvsagt, det er fremdeles mulig å tvinge frem oppdateringen via Media Creation Tool, som vi tidligere har omtalt. Det lille programmet har en håndfull funksjoner: Enten å oppdatere den aktuelle maskinen til Windows 10, laste ned en ISO-fil med operativsystemet eller lage en installasjons-DVD.

Les mer: Slik får du Windows 10 i dag

Det å oppdatere via Media Creation Tool er svært enkelt fra vår erfaring, men det foreligger også rapporter om oppdateringer som har ført til feilmeldinger og problemer. 

I samme slengen advarer nettverksselskapet Cisco om at det allerede har begynt å dukke opp «phishing»-eposter som forsøker å friste mottakere til en gratis Windows 10-oppgradering. Slike eposter fører blant annet til at maskinen blir infisert med såkalt ransomware, som krever betaling for å dekryptere filer på den infiserte maskinen. Dermed er det viktig å ikke falle for slikt, selv om man venter utålmodig på oppdateringen.