BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kanskje den enkleste måten å organisere møter på

Ny, eksperimentell app fra Microsoft

Appen er enkel og ryddig, men dessverre ikke tilgjengelig i Norge per i dag.
Appen er enkel og ryddig, men dessverre ikke tilgjengelig i Norge per i dag. Bilde: Microsoft
25. sep. 2015 - 13:30

Microsofts garasje er noe digi.no tidligere har omtalt en del ganger. Meningen er å bruke portalen til å publisere eksperimentelle apper, som gjerne er blitt satt sammen av Microsofts ansatte på fritiden og ikke nødvendigvis vil bli kommersielle produkter.

Les også: Microsoft inviterer til garasjen

Garasjen har imidlertid allerede rukket å bli en kilde til noen nyttige og solide applikasjoner som er blitt bredere profilert av selskapet.

Det nyeste tilskuddet er Invite, noe Microsoft kaller den letteste måten å organisere møter mens man er på farten.

Minimalistisk

Ideen er å kunne koordinere avtalene til mange personer i et team, og gjøre det effektivt på en liten skjerm.

Det fungerer slik at alle som har en epost-adresse, selv utenfor organisasjonen, kan inviteres til et møte. Når invitasjonene er sendt ut kan mottakerne selv velge tider som passer for dem og se hva som passer for andre.

Når alle svarer, kan den som inviterer til møte velge den tiden som passer best for alle.

Man trenger ikke å ha Invite-appen installert for å respondere på invitasjonene, det kan like gjerne gjøres gjennom en nettleser.

Les også: Microsoft har laget Android-meny

Microsoft mener at utfordringen er ofte at deltakere ikke kan se hverandres kalendere når man forsøker å få til et møte, og derfor baserer Invite seg rundt det å kunne foreslå tider som passer for alle. Det er også viktig at appen skal fungere med flere epostkontoer og ikke krever at man er en del av samme organisasjon. Det skal imidlertid fungere best med Office 365-abonnement.

Det er viktig å merke seg at Invite er per i dag kun begrenset til brukere av iPhone og USA og Canada. Det er likevel interessant å følge med på hva som dukker opp i «Garage»-portalen, da mange av konseptene som utvikles der viser seg å være veldig innovative og spennende.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.