Kanskje studielånet slettes. Kanskje du ikke behøver å betale én krone mer til Lånekassen.

Therese maser som vanlig. Per Christian pakker innpå globoid, klør seg i hodet og fikler med teknologi.

Therese: (med håpefullt og litt skadefro smil) Tror du Lånekassens datasystem kommer til å tryne eller?

PC: (fikler med sølv-rosa-aktig, litt pysete utseende telefon med PDA-funksjon. Plasten sitter fortsatt på displayet..) Hæ!? Vi ska itj betal til Lånekassa før 15. februar.

Therese: Jeg vet det, men du skrev nylig en sak om at Lånekassen sier datasystemet deres kommer til å kræsje hvis de ikke får 300 millioner litt kvikt.

PC: (Prøver å tyde de kinesiske tegnene PDA-telefonen klarer å få frem på displayet) Åh, denne deen, ja. Nei, dæm kjæms nok itj te å tryyn, nei. Dæm hadd nok heller fått en ny informasjonsmedarbeider. Det var itj så my te krise der, nei, trur æ.
Å dæm sa at de va itj nå arti vess systeme' braut sammen. Bærre tænk på de 250.000 studeinta'n som da itj får nå krons inn på konto'n..?

Therese: Det skulle tatt seg ut. På den annen side: Tenk hvor glade vi 500.000 andre ville blitt dersom systemene faktisk brøt sammen... Det ville spart samfunnsborgere - spesielt de som har gått på Bjørknes - for milliarder.

PC: Dæm sa bærre at dæm sændt ut pressemeillinga innimeillom, og no syntes dæm visst at det var på tide å sende ut en ny... Eller... Kanskje dæm har hyra en tabloidjournalist?

Therese: He he. Ja det kunne nesten se sånn ut. Men betyr dette at det bare var bøff, da? Trengte de ikke 300 millioner på rappen? Hva er det egentlig de maser om?

PC: (fikler videre med pyse-telefonen, Therese kaster misunnelige blikk på den) Veit itj. Men næst'n aill som kainn programmeringsspråket Cobol har jo kjøpt sæ pensjonistleilighet i Spania, så dæm vart vel litt nærvøs, da sju.;