Kassettspiller til Mac-en?

Finnes det kassettspillere til iMac? Spørsmålet løfter sitt grimme hode etter den siste utviklingen på kopisikringsfronten.

Det kjente formatet MC, eller kassett, eller musikk-kassett er på vei inn igjen. Det kan i alle fall virke slik, og hvem er det som har skylden? Joda, det er en av de som har påført digi.nos Mac-redaksjon mest lidelse de siste årene - nemlig Celine Dion.

Som de sier i South Park: "Blame Canada!".

Det kan nemlig bli nødvendig å skylde på Canada fremover, for den canadiske artisten Celine Dion, og andre CD-artister som har blitt påført kopibeskyttelse av sine plateselskaper, kan føkke opp Mac-en din. Vi har skrevet om det før, forresten, også da sparket vi i retning Celine Dion. Som hevn for den #$?*Δ^Œ%@* Titanic-låta. Les om hvordan Celine Dion krasjer PC-en din.

Nå går Apple altså ut og sier at det ikke er snakk om å få det på garantien om den kjipe hyledamas CD ødelegger Mac-en din - for det kan hun finne på å gjøre. Endel Mac-er som ikke har en liten knapp for tvangsmessig utmating av CD-er, kan måtte sendes på verksted og underlegges stor-skala-kirurgi for å få ut skiten.

For endel av disse CD-ene er altså liksom beskyttet mot kopiering, noe som i praksis vil si at det er litt mer arbeid med å kopiere dem (men ikke så veldig mye). Dessuten sørger disse kopisikrede CD-ene for at plateselskapene bryter åndsverksloven mener mange, og det er det jo endel som synes er gøy å tenke på.


Eller irriterende.

Løsningen er åpenbart at Apple lanserer iTape - en kassettspiller som kan plugges i gjennom lynrask FireWire, eller USB, eller tanntråd. iTape bør også kunne integreres i PowerBook og iBook, som illustrasjonen viser. Platebransjen ga fort opp kampen mot MC-formatet, kanskje fordi formatet stinker rent lydmessig, og stort sett ender opp som motorvei-pynt etter et par år i hanskerommet..?

Med digital lyd er det helt annerledes, og Internett gjør at de må sette iverk tunge sikringstiltak, så det er bare å sette seg ned og godta at det er slik, right?

Om Mac-en din krasjer og ikke kan fikses uten dyre timer på verksted, kan du jo prøve å saksøke platebransjen.

Eller vi kan kose oss med musikkassettene våre, skylde på Canada, og håpe at 'det årnær sæ'.

Til toppen