Kassettspiller til Mac-en?

Finnes det kassettspillere til iMac? Spørsmålet løfter sitt grimme hode etter den siste utviklingen på kopisikringsfronten.

Finnes det kassettspillere til iMac? Spørsmålet løfter sitt grimme hode etter den siste utviklingen på kopisikringsfronten.

Det kjente formatet MC, eller kassett, eller musikk-kassett er på vei inn igjen. Det kan i alle fall virke slik, og hvem er det som har skylden? Joda, det er en av de som har påført digi.nos Mac-redaksjon mest lidelse de siste årene - nemlig Celine Dion.

Som de sier i South Park: "Blame Canada!".

Det kan nemlig bli nødvendig å skylde på Canada fremover, for den canadiske artisten Celine Dion, og andre CD-artister som har blitt påført kopibeskyttelse av sine plateselskaper, kan føkke opp Mac-en din. Vi har skrevet om det før, forresten, også da sparket vi i retning Celine Dion. Som hevn for den #$?*Δ^Œ%@* Titanic-låta. Les om hvordan Celine Dion krasjer PC-en din.

Nå går Apple altså ut og sier at det ikke er snakk om å få det på garantien om den kjipe hyledamas CD ødelegger Mac-en din - for det kan hun finne på å gjøre. Endel Mac-er som ikke har en liten knapp for tvangsmessig utmating av CD-er, kan måtte sendes på verksted og underlegges stor-skala-kirurgi for å få ut skiten.

For endel av disse CD-ene er altså liksom beskyttet mot kopiering, noe som i praksis vil si at det er litt mer arbeid med å kopiere dem (men ikke så veldig mye). Dessuten sørger disse kopisikrede CD-ene for at plateselskapene bryter åndsverksloven mener mange, og det er det jo endel som synes er gøy å tenke på.


Eller irriterende.

Løsningen er åpenbart at Apple lanserer iTape - en kassettspiller som kan plugges i gjennom lynrask FireWire, eller USB, eller tanntråd. iTape bør også kunne integreres i PowerBook og iBook, som illustrasjonen viser. Platebransjen ga fort opp kampen mot MC-formatet, kanskje fordi formatet stinker rent lydmessig, og stort sett ender opp som motorvei-pynt etter et par år i hanskerommet..?

Med digital lyd er det helt annerledes, og Internett gjør at de må sette iverk tunge sikringstiltak, så det er bare å sette seg ned og godta at det er slik, right?

Om Mac-en din krasjer og ikke kan fikses uten dyre timer på verksted, kan du jo prøve å saksøke platebransjen.

Eller vi kan kose oss med musikkassettene våre, skylde på Canada, og håpe at 'det årnær sæ'.

Til toppen