Kazaa dras for retten

Selskapet som distribuerer Kazaa-programmet trekkes nå for retten. Det hjelper ikke å flykte til en øde øy.

En dommer i USA har tillatt plateselskaper og Hollywood-organisasjoner å trekke Kazaa-distributørene for retten. Det skriver ZDNet.

Kazaa slapp midlertidig unna denslags for en stund siden - underholdningsindustrien saksøkte både dem og to andre fildelingstjenester i oktober i fjor, men i februar ble Kazaa solgt til Sharman Networks, som har tilhold på den fjerntliggende Vanuatu.

De opprinnelige eierne, Kazaa BV i Nederland, slapp dermed unna, og nettbrukerne har kunnet dele både musikk, film og andre saker via Kazaa-nettverket siden den gang.

Men nå skal det bli slutt.

Sharman Networks på sin side har ikke sett noen papirer på at de er tatt med i saken og er dessuten ganske sikre på at de ikke har noe å være redde for.

Til forskjell fra Napster, som jo ble prøvekanin i P2P-rettsakene, har ikke hverken Kazaa, Grokster eller Morpheus noe sentralt nettverk. Selskapene som er saksøkt distribuerer bare programvaren som muliggjør fildelingen og mener dette beskytter dem fra ansvar.

På den annen side sliter disse selskapene med pengemangel, noe som kan gjøre det umulig for dem å slåss i retten over tid.

Til toppen