Arbeidstilsynet gransker DNBs Vipps-prosjekt:

Roper varsko om DNBs Vipps-prosjekt: De jobber 14-16 timer hver eneste dag hele uken gjennom

Her ved DNBs hovedkontorer i i Bjørvika i Oslo skal indiske utviklere jobbe med Vipps mellom 14 og 16 timer syv dager i uka.
Her ved DNBs hovedkontorer i i Bjørvika i Oslo skal indiske utviklere jobbe med Vipps mellom 14 og 16 timer syv dager i uka. (Bilde: Scanpix)

Flere konsulenter i det indiske selskapet Tata Consulentency Services er engasjert av DNB for å jobbe med betalingstjenesten Vipps

Ifølge NRK skal Vipps-prosjektet ha ført til svært lange arbeidsdager for de indiske IT-konsulentene.

Sosial dumping

Ifølge flere kilder NRK har vært i kontakt med jobbes det 14 til 16 timer hver dag, hele uken. Inderne vet at mye står på spill, og at hvordan de jobber her i Norge kan avgjøre fremtiden videre, melder statskanalen.

– Vi har fått et konkret og detaljert tips. Hvis det stemmer at inderne jobber 14-16 timer hver dag i DNBs lokaler, er dette grov sosial dumping, sier Jan Olav Andersen i El og IT-forbundet til NRK.

Arbeidstilsynet forteller til NRK at de vil granske forholdene til de indiske arbeiderene, og at dette er en sak de prioriterer.

DNBs informasjonsdirektør, Even Westerveld, benekter at det foregår sosialdumping i forbindelse med utviklingen av Vipps.
DNBs informasjonsdirektør, Even Westerveld, benekter at det foregår sosialdumping i forbindelse med utviklingen av Vipps. Foto: DNB

DNBs informasjonsdirektør sier banken tar påstandene på alvor, og har bedt om en redegjørelse fra leverandøren.

– De som jobber for DNB skal ikke jobbe for mye. Dette følger vi opp med leverandørene i regelmessige møter, sier DNBs informasjonsdirektør Even Westerveld til NRK.

Han benekter at det foregår sosial dumping hos DNB i forbindelse med Vipps-prosjektet.

– Så må vi huske på at det disse kildene har sett, ikke nødvendigvis betyr at det er for mye overtid. Det er adgang til å jobbe mye i perioder, så lenge man holder seg innenfor begrensningene i loven, sier han til statskanalen.

Kommentarer (12)

Kommentarer (12)
Til toppen