SIKKERHET

Kina slår tilbake etter anklager om Visma-hacking

– Kina har aldri bidratt til å stjele bedriftshemmeligheter, skriver landets norske ambassade etter anklager om kinesisk hacking av IT-selskapet Visma.

Folkerepublikken Kinas ambassade på Vinderen i Oslo.
Folkerepublikken Kinas ambassade på Vinderen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
8. feb. 2019 - 10:02

– Denne typen vilkårlige beskyldninger mot Kina er en klisjé og ikke engang verdt å tilbakevise, slår ambassaden i Oslo fast i en uttalelse sendt til NTB.

Bakgrunnen er et datainnbrudd mot det norske IT-selskapet Visma. En granskning av hendelsen, som selskapet Recorded Future har gjort, peker i retning av at hackere som jobber på vegne av kinesisk etterretning sto bak.

– Kinas myndigheter har aldri deltatt i, eller støttet andre i, å stjele bedriftshemmeligheter i noen som helst form, skriver ambassaden i uttalelsen.

Det understrekes at også Kina i stor grad blir utsatt for cyberkriminalitet og hacking.

– Men Kina støtter også tydelig opp om cybersikkerhet og har med stor kraft kjempet mot og slått ned på alle typer cyberspionasje, skriver ambassaden.

– Vi forutsetter at det internasjonale samfunnet deltar i dialog og samarbeid for å håndtere cybersikkerhetstrusler og bevare felles interesser basert på gjensidig respekt, likhet og felles nytte, skriver ambassaden.

Visma har hovedkontor i Oslo og over 8.000 ansatte på verdensbasis. Datainnbruddet skjedde i fjor høst, men ble først kjent onsdag. Hackerne fikk tilgang til interne passord og brukernavn, men kom seg ikke inn i kundenes systemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.