Kina truer med å kutte iPhone-salg om Trump går til handelskrig

Donald Trump (arkivfoto).
Donald Trump (arkivfoto). (Bilde: donaldtrump.com)

I en artikkel i den kinesiske, statsdrevne avisen Global Times hevdes det at salget av både Apples iPhone og amerikanske biler i Kina vil gå tilbake om USAs nyvalgte president Donald Trump skulle starte en handelskrig mot landet. Det skriver The Guardian.

Trump har uttalt at han kommer til å innføre en tollsats på 45 prosent på alle varer som importeres fra Kina og også erklære Kina som et land som manipulerer valutakurser. Ifølge Global Times skal en av Trumps økonomiske rådgivere, Judy Shelton, i et intervju med Bloomberg på fredag ha sagt at Trump er en mann som kommer til å gjennomføre det han har sagt han vil gjøre.

Tror ikke Trump vil være så naiv

Global Times skriver at Trump alene ikke har myndighet til å innføre så høye tollsatser på kinesiske eksportvarer, men advarer om at denne typen proteksjonistiske tiltak vil få store konsekvenser for handelen mellom landene.

«Kina vil svare med hevn. En bestilling av Boeing-fly vil bli erstattet med Airbus. Salget av amerikanske biler og iPhoner i Kina vil gå tilbake, og import av amerikanske soyabønner og mais vil stoppes. Kina kan også begrense antallet kinesiske studenter som studerer i USA», skriver avisen.

Avisen avslutter med å skrive at de ikke tror Trump, som en dyktig forretningsmann, kommer til å være så naiv at han virkelig vil gå til handelskrig mot Kina. 

Kommentarer (10)

Kommentarer (10)
Til toppen