FORBRUKERTEKNOLOGI

Kindle kommer til Norge

Digitalt blekk og e-bøker blir nå allemannseie.

7. okt. 2009 - 08:49

Amazon kunngjør nå at lesebrettet Kindle heretter skal selges til 100 land, deriblant Norge.

Den populære e-bokleseren har tidligere kun blitt solgt i USA og til kunder med amerikansk adresse. Det har gjort produktet lite tilgjengelig for norske lesehester.

De få som likevel har anskaffet seg en Kindle her til lands, har måttet gå store omveier for å kunne kjøpe både leseren og digitale boktitler fra Amazons Kindle Store.

En stor ulempe med dette har vært at trådløs overføring av bøker ikke har fungert utenfor USA. I andre land har kunder måttet kjøpe boktitler via PC, og deretter overføre kjøpene gjennom en medfølgende USB-kabel.

Nettbokgiganten lanserer nå en ny versjon av Kindle med det klingende navnet «U.S. & International Wireless».

Denne modellen har en 6-tommers skjerm og altså støtte for trådløse kjøp og overføring av bøker over store deler av verden. Med unntak for trådløs overføring er det ingen forskjell sammenlignet med vanlig Kindle. Lagringskapasiteten tilsvarer rundt 1500 bøker.

Lesebrettets storebror, Kindle DX med 9,7-tommers skjerm, har foreløpig ikke slik internasjonal støtte.

Norske kunder får minst 280.00 boktitler å velge mellom i Amazons bokhandel. I tillegg kommer en rekke amerikanske og internasjonale aviser og magasiner.

Amazon oppgir at minst 100.000 av titlene koster mindre enn seks dollar.

Et bittelite skår i gleden, sett med norske øyne, er at Amazon legger på en avgift på 1,99 dollar per nedlasting som foretas utenfor USA. Dette går ikke frem av pressemeldingen fra Amazon, men nevnes i et blogginnlegg hos Wall Street Journal. (Denne avgiften ser ut til å gjelde bare for amerikanere i utlandet).

Bøkene kan lastes ned trådløst via WLAN, 3G eller Edge. Det er også mulig å laste ned titler direkte til PC-en og deretter overføre kjøpene dine til lesebrettet gjennom en medfølgende kabel.

Den internasjonale versjonen av Kindle koster for tiden 279 dollar hos Amazon, eller vel 1600 kroner. I tillegg kommer frakt og norsk moms. Produktet kan allerede forhåndsbestilles og skal være i salg fra og med 19. oktober.

Det store spørsmålet er nå: Hvor blir det av de norske e-boktitlene?

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.