JUSS OG SAMFUNN

Kinesisk dataangrep mot Telegram rammet demonstranter i Hongkong

– Alle statlige DDos-angrep mot Telegram har sammenfalt med demonstrasjoner i Hongkong, skriver Telegram-sjef Pavel Durov  på Twitter.

Politifolk i sammenstøt med demonstranter utenfor den lovgivende forsamlingen i Hongkong. Bildet er tatt mandag morgen. Få dager senere ble Telegram, som ble brukt til å organisere protestene, utsatt for et DDoS-angrep fra Kina.
Politifolk i sammenstøt med demonstranter utenfor den lovgivende forsamlingen i Hongkong. Bildet er tatt mandag morgen. Få dager senere ble Telegram, som ble brukt til å organisere protestene, utsatt for et DDoS-angrep fra Kina. Faksimile: (Vincent Yu/Twitter/Digi)
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
14. juni 2019 - 15:06

I de siste dagene har hundre tusener av mennesker i Hongkong demonstrert mot et nytt lovforslag som skal kunne gjøre det mulig å utlevere personer til det kinesiske fastlandet.

Nå er også den krypterte meldingsappen Telegram, mye brukt av demonstrantene mot lovforslaget, angrepet i et såkalt DDoS-angrep (overbelastning av trafikkenservere med forespørsler fra et koordinert nettverk av datamaskiner).

Telegram er blokkert i Kina, men er mye brukt til å organisere protestene i Hongkong den siste uken. 72 mennesker skal ha blitt såret da politiet brukte gummikuler, køller, tåregass og pepperspray mot demonstranter i Hongkong onsdag.

– Sammenfaller alltid med protester i Hongkong

«Vi opplever nå et kraftig DDoS-angrep, Telegram-brukere på de amerikanske kontinentene og noen brukere fra andre land kan oppleve problemer med forbindelsen», skriver Telegram på Twitter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.