JUSS OG SAMFUNN

Kinesisk dataangrep mot Telegram rammet demonstranter i Hongkong

– Alle statlige DDos-angrep mot Telegram har sammenfalt med demonstrasjoner i Hongkong, skriver Telegram-sjef Pavel Durov  på Twitter.

Politifolk i sammenstøt med demonstranter utenfor den lovgivende forsamlingen i Hongkong. Bildet er tatt mandag morgen. Få dager senere ble Telegram, som ble brukt til å organisere protestene, utsatt for et DDoS-angrep fra Kina.
Politifolk i sammenstøt med demonstranter utenfor den lovgivende forsamlingen i Hongkong. Bildet er tatt mandag morgen. Få dager senere ble Telegram, som ble brukt til å organisere protestene, utsatt for et DDoS-angrep fra Kina. Faksimile: (Vincent Yu/Twitter/Digi)
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
14. juni 2019 - 15:06

I de siste dagene har hundre tusener av mennesker i Hongkong demonstrert mot et nytt lovforslag som skal kunne gjøre det mulig å utlevere personer til det kinesiske fastlandet.

Nå er også den krypterte meldingsappen Telegram, mye brukt av demonstrantene mot lovforslaget, angrepet i et såkalt DDoS-angrep (overbelastning av trafikkenservere med forespørsler fra et koordinert nettverk av datamaskiner).

Telegram er blokkert i Kina, men er mye brukt til å organisere protestene i Hongkong den siste uken. 72 mennesker skal ha blitt såret da politiet brukte gummikuler, køller, tåregass og pepperspray mot demonstranter i Hongkong onsdag.

– Sammenfaller alltid med protester i Hongkong

«Vi opplever nå et kraftig DDoS-angrep, Telegram-brukere på de amerikanske kontinentene og noen brukere fra andre land kan oppleve problemer med forbindelsen», skriver Telegram på Twitter.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.