Kjærlighet - en sykdom som kan kureres med SMS?

Mange mobilbrukere benyttet sjansen til å SMS-e seg nærmere sin utkåredes hjerte på valentinsdagen. Operatørene håver inn på din kjærlighetssyke.

Mange mobilbrukere benyttet sjansen til å SMS-e seg nærmere sin utkåredes hjerte på valentinsdagen. Operatørene håver inn på din kjærlighetssyke.

Syk av lengsel satt du der og bombarderte din utkårede, han eller hun som ikke vil ha deg, eller han eller hun som ikke vet at du vil ha ham eller henne, eller de som ikke hadde peiling på noenting, med tekstmeldinger. Kanskje sendte du bildemeldinger, roser, hjerter, engler, etter hvert hundebæsjer, hva vet jeg. Eller kanskje var det tvert motsatt - du smilte godt mens du sendte en melding eller to til den du liker best i hele verden, og ferdig med det. Enkelt og greit. Fikk et par fine tilbake også, kanskje.

Uansett var det mange meldinger som føk rundt i nettet på valentinsdagen, noe som skulle tyde på utstrakt kjærlighetssyke i befolkningen.

NetComs kunder sendte 2,6 millioner meldinger på den store kjærlighetsdagen, og det er én million flere meldinger enn i fjor. Bare nyttårsaften ble det sendt flere meldinger. Disse to dagene skiller seg klart ut når det gjelder antall sendte tekstmeldinger, skriver det betalte nyhetsbyrået NTB Pluss.

Tallet er en økning på rundt 60 prosent sammenlignet med fjorårets valentinsdag, hvor det ble sendt 1,6 millioner meldinger. I 2000 var tallet 700.000.

På en vanlig dag blir det sendt omlag halvannen million SMS-er i NetComs nett.

- Mobiltelefonen er noe av det mest personlige vi har. Derfor synes nok mange det er naturlig å sende en hyggelig tekstmelding til en man er glad på

en dag som denne, sier informasjonskonsulent Bjørnar Storeheier i NetCom.

Nyttårsaften har lenge vært den store tekstmeldingsdagen, og på fjorårets siste dag ble det sendt 3 millioner meldinger. Dette er rekord for

mobiloperatøren. I fjor ble det for første gang sendt flere meldinger på valentinsdagen enn på nyttårsaften. Dette gjentok seg altså i ikke år.

Nyttårsaften 2000/2001 satte Telenor Mobil daværende SMS-rekord ved å distribuere 825.000 tekstmeldinger i timen mellom halv ett og halv to natt til første nyttårsdag, opp til 240 meldinger per sekund i perioder.

Til toppen