NETTLESERE

Kjappere Vivaldi klar for Apples M1-prosessor

Lover ytelsesforbedringer på en rekke områder.

Mye programvare kjører raskere Apple M1-prosessoren enn på x86-prosessorer. Dette gjelder også nettleseren Vivaldi.
Mye programvare kjører raskere Apple M1-prosessoren enn på x86-prosessorer. Dette gjelder også nettleseren Vivaldi. Illustrasjon: Apple
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. mars 2021 - 09:00

Den norske, Chromium-baserte nettleseren Vivaldi ble i dag for første gang tilgjengelig for Mac-er med Apples ARM-baserte M1-prosessor.

I likhet med mange andre applikasjoner, kan Vivaldi kjøres med betydelig bedre ytelse på M1-prosessoren enn på tradisjonelle Mac-er. Ifølge Vivaldi Technologies selv, skal den være dobbelt så rask å bruke. 

Noe av ytelsesforbedringene gjelder riktignok flere av Vivaldi-utgavene. Vivaldi 3.7, som kom i dag, er basert på Chromium M89, som også skal være raskere og mindre minnekrevende i en del situasjoner. 

Les også: Vivaldi viser fram etterlengtet epostklient

Men Vivaldi Technologies lover ytelsesforbedringer utover dette, inkludert dobbelt så rask åpning av faner. 

– Jeg har drevet med nettlesere i 25 år, og én ting har alltid vært sant: fart og ytelse har betydning, sier Vivaldi-sjef Jon von Tetzchner i en pressemelding. Han lover at mer funksjonalitet ikke skal komme i veien for dette. 

Blant den nye funksjonaliteten i Vivaldi 3.7 er periodisk oppfriskning av innholdet i webpaneler og muligheten til å få stablet fanene etter domenenavn.

Alexandra Kubiak, general manager,Startpage, og Jon von Tetzchner, CEO og medgründer i Vivaldi, skriver i debattinnlegget at ikke bare er du i stand til å ta beslutninger om personvern for deg selv. Du må gjøre det nå.
Les også

Ingen kommer for å redde oss fra teknologigigantene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.