OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Vivaldi viser fram etterlengtet epostklient

Lover mye funksjonalitet og tilpasningsmuligheter.

Den første offentlige testutgaven av Vivaldi Mail er nå klar.
Den første offentlige testutgaven av Vivaldi Mail er nå klar. Skjermbilde: Vivaldi
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. nov. 2020 - 19:00

Da Digi.no intervjuet Vivaldi-gründer Jon von Tetzchner for snart fire år siden (for abonnenter), fortalte han om tre store nyheter som selskapet hadde på veikartet på Vivaldi-nettleseren. Det ene var synkronisering, det andre var en Android-versjon. Begge deler har etter hvert kommet på plass.

Den tredje nyheten har derimot latt vente på seg. Nettleseren skal nemlig også få en innebygd epostklient.

Stina Korsbøen begynte i Tine som leder for digitale flater for fire og et halvt år siden, og er i dag IT-direktør for kommersielle forretningstjenester og en av selskapets seks kvinnelige IT-ledere.
Les også

De klarte det få andre har klart: En IT-ledergruppe med flest kvinner

Den første offentlige alfaen

Men denne uken har det Vivaldi Technologies endelig nådd en viktig milepæl på komme i mål med dette, nemlig en teknisk forhåndsvisning, eller alfaversjon, av epostklienten, som heter Vivaldi Mail eller M3. Inkludert er også en «feed»-leser og kalender.

Det ikke helt offisielle M3-navnet spiller på at epostklienten i tidligere tider Opera het M2. Den ble fjernet da nettleseren ble basert på Chromium.

Adresser til testutgaver for Windows, MacOS og Linux finnes på denne siden. Funksjonaliteten er eksperimentell, slik at selv i testutgaven må man aktivere den. Det gjøres via siden som vises når man skriver vivaldi://experiments/ i adressefeltet.

Omfattende funksjonalitet

Jon von Tetzchner har skrevet et «kilometerlangt» blogginnlegg om den nye funksjonaliteten.

Blant det som loves er at Vivaldi Mail skal gjøre det enklere å jobbe med flere epostkontoer parallelt, og slik det er vanlig i Vivaldi, er det mange tilpasningsmuligheter. Foreløpig støttes epostprotokollene POP3, IMAP og SMTP.

Kalenderdelen skal støtte synkronisering med ulike tjenester, inkludert Googles Calendar, Outlook-kalenderen og tjenester som støtter CalDAV-protokollen.

Samtidig er det en del som mangler, mens annet først vil komme i framtidige utgaver. Dette inkluderer import- og eksportfunksjoner, samt støtte for PGP-basert kryptering.

Open AI har fått konkurranse på iOS-plattformen i form av Claude 3, som skryter av å være kraftigere enn ChatGPT.
Les også

Chat GPT-konkurrent har funnet veien til Iphone

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.