Kjendis-hackere trakk seg fra foredrag

De to profilerte hackerne Tobby og boney skulle egentlig holdt et "sjokkerende" foredrag på Telecom Expo i dag, men fikk kalde føtter.

De to hackerne Tobby og boney er ikke ukjent for Økokrim. Tobby beskyldes for Aftenposten-hacket for en tid tilbake, da det på avisens nettsider ikke var annet å se enn to fyrer som sto og urinerte på Aftenposten-logoen. boney er dessuten blitt beskyldt for å ha deltatt i flere tjenestenekt (DoS)-angrep.

Ingen av dem er imidlertid etter det digitoday har klart å bringe på det rene, dømt for disse forholdene.

På messen Telecom Expo 2000, som arrangeres av event-byrået Kreaktiv, står det i programmet at de to hackerne skulle holde foredrag i dag klokken 13:00.

Tittelen på foredraget var "Store som hav, mange som sjøer; Om sikkerhetshullene på Internett". Videre står det i programmet at de "i sitt foredrag gir en "live" demonstrasjon av noen av disse sikkerhetshullene. Innimellom vil de krydre foredraget med små anekdoter som vil få deg til å trekke på smilebåndet, riste oppgitt på hodet, og kanskje til og med grøsse av skrekk".

Men noen dager før foredraget skulle gått av stabelen, fikk en av hackerne kalde føtter. Daglig leder i Kreaktiv, Geir Horgen, forteller til digitoday.no at han har jobbet lenge med å få de to hackerne til å stille som foredragsholdere.

- Jeg har prøvd å overtale dem i flere uker, sier han.

Horgen tror det som gjorde at de først sa ja, var at de dermed fikk mulighet til å vise hva de kan.

- De er stolte av kunnskapen sin, og jeg tror at det gir litt status å demonstrere denne kunnskapen foran en masse mennesker som tjener godt på å "skulle vite det samme", forteller han.

Det er ikke umulig at pengene lokket litt også. Det er kun den ene av hackerne som, etter det digitoday.no kjenner til, har fast jobb.

Horgen har ikke inntrykk av at boney og Tobby i utgangspunktet sa ja fordi de var ute etter ny jobb og ville vise sine kunnskaper til IT-konsulentselskaper.

- De ville vise hva de kan, og hacke for et mindre publikum. Sjokkere litt, sier han.

Horgen forteller at hackerne trolig trakk seg fordi de fikk kalde føtter.

- Den yngste av dem ville ikke stille opp på grunn av en kommende rettssak mot ham. Han ville ha ro rundt egen person inntil saken er ferdig. Han syntes også det ble galt å ta imot betaling for å hacke foran et publikum like før rettssaken skulle finne sted. Det har også med størrelsen på den eventuelle boten å gjøre.

Messearrangøren fikk også inntrykk av at boney og Tobby hadde fått tilbakemeldinger fra hackermiljøet om å holde seg unna slike arrangementer. Det har lenge vært en image i dette miljøet bare å operere med 'nicket' sitt (den signaturen de opererer med på nettet) og holde lav profil utad.

Horgen understreker overfor digitoday.no at det faglige innholdet de to hackerne skulle stått for likevel ble ivaretatt på messen.

Les også definisjonen på en hacker: Ordforvirring i kyberrommet
Til toppen