– Kjøper kalender for 100 millioner dollar

Microsoft punger ut for nok en app.

– Kjøper kalender for 100 millioner dollar
Sunrise finnes allerede på flere plattformer. Bilde: Sunrise

Microsoft lanserte nettopp en elegant og veldig funksjonell versjon av Outlook på iOS og Android. Denne er basert på epost-applikasjonen Acompli som selskapet kjøpte for bare noen måneder siden.

Kommer vi nå til å se en tilsvarende prosess med kalender? TechCrunch skriver at Microsoft nå har brukt rundt 100 millioner dollar på å kjøpe selskapet Sunrise, som lager en fin kalenderløsning for iOS og Android, i tillegg til å ha en web-klient.

Applikasjonen henter info fra mange kilder.
Applikasjonen henter info fra mange kilder. Bilde: Skjermbilde

Sunrise har fremstått som et solid alternativ til Microsofts egne løsninger, og den henter inn informasjon fra en lang rekke kilder: Google, iCloud, Exchange og Facebook, naturligvis, pluss diverse andre kalendere som for eksempel henter oversikt over sportsbegivenheter og mater dette inn i planleggeren. Værinformasjon og bursdager er også inkludert, samt mye mer øvrig informasjon om ønskelig. Totalt sett fremstår Sunrise som en veldig omfattende applikasjon.

TechCrunch skriver at Sunrise-appene vil fortsette å leve sitt eget liv fremover, samtidig som teknologien inkorporeres i Microsofts egne tjenester.

Dette ser ut til å være en del av Microsofts strategi om å gjøre appene sine mer tilgjengelige, mer funksjonelle og mer moderne. Selskapet har tross alt vært veldig generøse i det siste, med Office på iOS og Android, forbedret Outlook og nå utrulling av testversjonene til berøringsvennlig Office.