Sunrise finnes allerede på flere plattformer.
Sunrise finnes allerede på flere plattformer. (Bilde: Sunrise)

– Kjøper kalender for 100 millioner dollar

Microsoft punger ut for nok en app.

Microsoft lanserte nettopp en elegant og veldig funksjonell versjon av Outlook på iOS og Android. Denne er basert på epost-applikasjonen Acompli som selskapet kjøpte for bare noen måneder siden.

Kommer vi nå til å se en tilsvarende prosess med kalender? TechCrunch skriver at Microsoft nå har brukt rundt 100 millioner dollar på å kjøpe selskapet Sunrise, som lager en fin kalenderløsning for iOS og Android, i tillegg til å ha en web-klient.

Applikasjonen henter info fra mange kilder.
Applikasjonen henter info fra mange kilder. Bilde: Skjermbilde

Sunrise har fremstått som et solid alternativ til Microsofts egne løsninger, og den henter inn informasjon fra en lang rekke kilder: Google, iCloud, Exchange og Facebook, naturligvis, pluss diverse andre kalendere som for eksempel henter oversikt over sportsbegivenheter og mater dette inn i planleggeren. Værinformasjon og bursdager er også inkludert, samt mye mer øvrig informasjon om ønskelig. Totalt sett fremstår Sunrise som en veldig omfattende applikasjon.

TechCrunch skriver at Sunrise-appene vil fortsette å leve sitt eget liv fremover, samtidig som teknologien inkorporeres i Microsofts egne tjenester.

Dette ser ut til å være en del av Microsofts strategi om å gjøre appene sine mer tilgjengelige, mer funksjonelle og mer moderne. Selskapet har tross alt vært veldig generøse i det siste, med Office på iOS og Android, forbedret Outlook og nå utrulling av testversjonene til berøringsvennlig Office.

Til toppen