BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjøper kartteknologi fra Microsoft

Uber med Bing-oppkjøp.

Microsoft vil ikke lenger samle inn egne kartdata, og Uber kjøper deres teknologier.
Microsoft vil ikke lenger samle inn egne kartdata, og Uber kjøper deres teknologier. Bilde: Skjermbilde
30. juni 2015 - 07:44

Den stadig mer profilerte transport-tjenesten Uber har helt åpenbart tydelige planer for hvordan de vil vokse. 

Det å utvikle egne karttjenester er tydeligvis en del av planen, og selskapet bekrefter nå at de har kjøpt en del av Bing-tjenesten fra Microsoft. Nyheten kommer samtidig som Microsoft snakker om hvordan de skal strømlinjeforme og fokusere sine mange prosjekter.

Nadella: Vi må ta noen vanskelige avgjørelser.

Oppkjøpet innebærer at Uber får med seg Bings kartdata, noe Microsoft skal slutte å samle inn. Uber får også med seg et datasenter, utstyr som kameraer, samt rundt 100 ingeniører som hittil har vært ansatt hos Microsoft.

Slutter å samle inn

Microsoft og Bing har tidligere brukt en del ressurser på å blant annet ta gatebilder, men i mye mindre omfattende grad enn Google. Bing-kartene omfatter også 3D-bilder, flyfoto og lignende, og dette er teknologier som Uber nå vil sitte på. Det er dermed ikke helt ulogisk å spekulere i at selskapet har ambisjoner om å videreutvikle kart-kompetansen sin. Per i dag bruker Uber ganske grunnleggende kartdata i appen sin, og muligheten til å bestille bil fra tjenesten er også bakt inn i Google Maps. 

Microsoft forteller at Bing-kart ikke skal legges ned, men at de skal fra nå av lisensiere data fra andre kilder fremfor å samle dem inn selv. 

Oppkjøpet skal heller ikke ha noe innvirkning på søketjenesten Bing.

Les også: Uber stjal robot-eksperter.

Uber hentet for kort tid siden inn en av de kloke hodene bak Google Maps, Brian McCendon, og selskapet skal også være interessert i å kjøpe Nokias Here Maps. De påpeker likevel at de ikke ønsker å sette i gang med et kommersielt kartprodukt, men heller videreutvikle sine kjernetjenester. 

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.