BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjøper teleaksjer for 10 mrd.

Italienske Olivetti og tyske Mannesmann har lagt inn et bud på 10 milliarder kroner for 10,3 prosent av aksjene i Europas tredje største mobilselskap; italienske Omnitel, som i dag eies av Cellular Communications International Inc. (CCI)

Frode Eriksen
14. des. 1998 - 07:59

CCI eies av en rekke fond, og er i dag en av tre selskap som er direkte eiere i Omnitel, etter at utenlandske eiere som svenske Telia tidligere i år har solgt seg ut med god gevinst. Dersom CCI velger å selge til Olivetti og Mannesmann vil de to selskapene sammen via sitt joint venture Oliman Holding BV eie 50,3 prosent av Omnitel.

Omnitel er Europas tredje største mobiloperatør med sine fem millioner kunder, og er bare overgått av partneren Mannesmann tyske mobilselskap og den italienske hovedkonkurrenten, Telecom Italia Mobile.

Ifølge Mannesmann ønsker selskapet å redusere antallet aksjeeiere i Omnitel ved å kjøpe ut andre mindre eiere. Blant de finnes Bell Atlantic som sitter på en forkjøpsrett på CCIs aksjepost tilsvarende hva selskapet allerede har. Det er enda ikke kjent om selskapet vil kjøpe sin andel, som i så fall blir 3,4 prosent, eller 23,1 prosent til sammen. Amerikanske AirTouch eier 15,5 prosent i Omnitel, mens Mannesmann har en egen direkte eierpost på 9,2 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.