Kjør flere skjermer på én PC

Kjør flere skjermer på én PC

Har du noengang ønsket at du hadde flere forskjellige skjermer på en og samme maskin? Da kan Cool Desk være et program å prøve ut.

Av Kristine Noraas

Cool Desk lar deg ha opp til ni forskjellige virtuelle skrivebord. På hvert av disse skrivebordene kan du også ha forskjellige vinduer åpne. Du kan enkelt navigere deg frem og tilbake mellom disse ved hjelp av ett enkelt museklikk.

På en måte kan det se ut som om du har flere profiler på én og samme profil. For eksempel kan du ha jobb-relaterte vinduer på det ene skrivebordet, Internett og e-post på neste, og spill på et tredje.

Cool Desk er et forholdsvis lite program, og filen du laster ned veier i underkant av 900 KB. For å installere programmet, dobbelklikker du enkelt og greit på setup-filen som du laster ned, og så er det hele i gang. Under installasjonen vil du også måtte konfigurere programmet slik du vil ha det. Disse instillingene kan du likevel forandre på etter at installasjonen er fullført.

Når du har installert Cool Desk, vil programmet legge seg som et ikon i Systray-feltet helt nede i høyre hjørne på skjermen din. Ved å høyreklikke på dette ikonet vil du finne innstillingene til programmet. Her kan du blant annet lage flere virtuelle skrivebord, skifte 'skin' (utseende) på programmet, samt en del andre innstillinger. Du kan også ha forskjellige bakgrunner på hvert av skrivebordene dersom du ønsker det.

På hvert av skrivebordene vil du også få et vindu som holder oversikt over hvilke vinduer du har åpne. Gjennom dette kan du enkelt maksimere eller minimere disse vinduene. Dersom du ønsker å ha et vindu tilgjengelig i alle skrivebordene dine, kan du minimere det ned i Systray-feltet, og slik få tilgang til det samme vinduet fra alle skrivebordene.

Du kan også enkelt flytte over vinduer eller starte opp programmer i andre skrivebord enn det du jobber i ved å dra og slippe ikonet over det aktuelle skrivebordet.

Dersom du ikke er vant med å jobbe med denne typen programmer, må du holde tunga rett i munnen for ikke å miste oversikt og kontroll over de forskjellige skrivebordene. Straks du har jobbet litt med det, er det imidlertid veldig praktisk. Programmet er shareware, og produsenten gir deg tilgang til å laste ned en 30 dagers prøveversjon. Ønsker du å fortsette å bruke programmet etter dette, er prisen 24,95 dollar, rundt 230 norske kroner.

Til toppen