Klar for andre omgang i fotball-striden

TV 2 og Fotballforbundet braker snart sammen i Oslo Byrett, i krangelen om hvor mye fotball TV-kanalen skal kunne sende på internett.

TV 2 og Norges Fotballforbund (NFF) skal igjen i retten og krangle om hvor mye fotball TV-kanalen skal få lov til å sende på Internett.

NFF har hele tiden ment at visning på Internett krever en separat avtale om rettigheter og har slåss for dette synspunktet hele tiden. TV 2 har siden da sendt tre minutters sendinger, mens forsøk på å få mer sendetid på nettet er blitt avvist av retten.

Men den 25. juni kommer altså saken opp igjen, denne gangen i Oslo Byrett.

- Vi har vært i Lagmannsretten og byretten for å få midlertidig dom, men nå kommer den virkelige rettssaken, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til digitoday.

Han har tro på at det vil gå fotballforbundets vei, selv om TV2 har hittil har fått medhold i å sende sine tre minutter.

- TV2 har ikke vunnet frem med sitt syn, det er bare at vi ikke har hatt makt til å stoppe det. Retten sier at vårt krav i forhold til sendinger på nettet er berettiget, men at sendingene ikke har så store konsekvenser at de stopper det. Det skal veldig sterke grunner til å få stoppet det i en foreløpig sak, sier han.

Han understreker at det kan bli snakk om erstatningssøksmål om NFF vinner.

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen er ikke så bekymret for den forestående saken.

- Det vil ikke ha så stor praktisk betydning. Saken har tatt så lang tid, og denne fotballavtalen varer bare ut denne sesongen. Jeg tror det er viktigere å stadfeste dommen, og vi er nok litt uenige i hvor grensen går hen. Jeg synes de (NFF, red. anm.) prøver å strekke eiendomsretten sin litt langt, sier han til digitoday.

Bakgrunnen for konflikten var en avtale fra 1998 som inneholdt uklar avtaletekst. Oslo Byrett slo i juni i fjor fast at et forbud mot visning på nettet krevde klarere ord i avtalen. Men samtidig tolket TV-kanalen den uklare avtaleteksten dithen at man kunne vise tre minutter fra hver kamp. Dette ble avvist av Bergens Namsrett allerede i april 1999.

Dermed har avgjørelsen fra Oslo Byrett i sommer om visning av tre minutters sammendrag, det samme som blir vist på TV, stått til nå.

Til toppen