Klart for årets viktigste mobilmesse

MWC begynner søndag, og vi er på plass.

Klart for årets viktigste mobilmesse
Klar for kongress. Bilde: Thomas Marynowski

BARCELONA (digi.no): Rundt mars hvert år samles alle som er noen i den globale mobilbransjen i Barcelona, der den massive MWC-konferansen går av stabelen.

Mobile World Congress er samlingspunktet for de store selskapene med sine glinsende nye produkter, teleoperatører som skal vise frem sine nye tjenester, en lang rekke større og mindre firmaer som vil demonstrere mer og mindre relevante applikasjoner, løsninger, enheter og andre kuriositeter. Alt sammen relatert til mobilbransjen og teknologiene rundt.

Og selvsagt vil messen være fylt til randen av pressefolk, analytikere og andre industrimennesker. Digi.no vil være blant dem, sammen med våre gode kolleger fra Teknisk Ukeblad, og vi kommer med full dekning av messen over den kommende uken (og utover).

Forventingene er høye.

Les også: Google konverterer Flash-annonser til HTML5

Nye produkter

Det er helt klart duket for betydelige produktlanseringer.

Det er mest oppmerksomhet rundt Samsungs nye flaggskip,Galaxy S6. Det koreanske selskapet har den siste tiden slitt noe med mobilsalget sitt, og de trenger sårt en bestselger.

Ryktene om Galaxy S6 har kommet tett den siste tiden: Et nytt, mer metallisk og elegant design, skjerm som er buet på begge sider, betydelig mer kraft, trådløs lading og innebygd system for kontaktløs betaling er blant konkret informasjon som har versert på nettet.

Det har også vært snakk om potensielt flere modeller av telefonen, kanskje i flere prissegmenter. Hva som stemmer får vi vite allerede på kvelden søndag 1. mars.

Amerikanske T-Mobile la ut dette bildet av Samsungs neste store. Det gir altså et ganske tydelig hint om hvordan Galaxy S6 vil se ut.
Amerikanske T-Mobile la ut dette bildet av Samsungs neste store. Det gir altså et ganske tydelig hint om hvordan Galaxy S6 vil se ut. Bilde: Skjermbilde
 

Det er lagt opp til flere produktlanseringer:

HTC og Huawei avholder også pressekonferanser på søndagen, og det er blant annet veldig interessant hva den ganske prøvede mobilprodusenten HTC kommer med av flaggskip-produkter. Deres store nyhet skal hete HTC One M9, ifølge ryktene, og fortsetter å bruke det elegante metalldesignet som selskapet har satset på de siste årene.

Sony, en annen smartmobilprodusent som har slitt den siste tiden, ser ut til å ha redusert tilstedeværelse på MWC i år, og man forventer ingen dramatiske nyheter fra den kanten. Det har vært noen rykter om at japanerne muligens skal vise fram et nytt nettbrett.

Microsoft avholder en pressekonferanse tidlig mandag 2. mars. Hva som presenteres der vet vi ikke, men vi håper på noen interessante Lumia-telefoner og forhåpentligvis mer snakk om Windows 10 og planene rundt det nye operativsystemet.

Vi hører også at modultelefonen Project Ara vil demonstreres på messen, og det er absolutt noe vi vil få med oss.

Les på T2: Nå skal Apple vise frem sin største nyvinning siden iPaden

Nye teknologier

Deretter kommer avtalene, møtene og presentasjonene på løpende bånd.

Det er flere tydelige trender på årets messe: Mobilbetaling, tingenes internett og diskusjoner rundt 5G-teknologier er blant disse.

Vi kommer til å møte flere aktører som skal snakke om relaterte tjenester og produkter. Intel, IBM, Panasonic, D-Link, Nokia, TeliaSonera, Telenor og mange flere er blant selskapene digi.no kommer til å prate med.

Flere av disse kommer til å presentere sine konsepter rundt smarte hjem. Det er også oppsiktsvekkende mye fokus på 5G, selv om teknologien fortsatt er langt unna. Vi vil også forsøke å oppdatere oss på fremdriften i mer nærliggende 4G-teknologier. Ikke minst spørsmål rundt mobil sikkerhet og skadevare er relevante, og noe vi kommer til å følge med på.

Følg med på digi.no og Teknisk Ukeblad utover hele neste uke!

Les også: Android frir til bedriftene