Klemetsdal skal lede Canal Plus

Bente Klemetsdal gir seg etter halvannet år hos e-handelnettstedet Zoom. Nå overtar hun for Nina Grann som nasjonal sjef for Canal Plus Norge.

Bente Klemetsdal gir seg etter halvannet år hos e-handelnettstedet Zoom. Nå overtar hun for Nina Grann som nasjonal sjef for Canal Plus Norge.

Bente Klemetsdal forlater internettbransjen for å bli "country manager" for Canal Plus i Norge.

Betal-TV-kanalen, som er mest kjent for å ha skaffet seg rettighetene til den engelske eliteserien i Norge ("Premiere League"), har mistet Nina Grann til TV-produksjonsselskapet MTV.

Inn kommer Klemetsdal som har jobbet både i Orkla Media-eide HjemmeNett og nå sist Zoom der hun har fungert som daglig leder. Hun sier selv til digi.no at hun har blitt hentet inn til sjef-jobben. Imens er Per Siljubergsåsen tilbake igjen som sjef i Zoom.

Det var mye bråk rundt Canal Plus i begynnelsen da de franske eierne reduserte ambisjonene rundt tippekampene sine betydelig. Det førte blant annet til at fungerende sjef i Norge, Jørgen Klafstad (Nina Grann hadde permisjon), gikk fra selskapet. Men nå er det blitt ro rundt betal-TV -selskapet som først og fremst satser på å profilere seg som filmkanal.

Klemetsdal opplyser at hun skal jobbe mye med merkevarebygging av både Canal Digital og Canal Plus. I tillegg skal hun jobbe mot distributørene og se på co-franchising av norske filmproduksjoner.

- Jeg fikk et kjempetilbud jeg bare ikke kunne si nei til, sier hun og innrømmer at det til tider var knallhardt i Zoom med opptil 18 timers arbeidsdager.

Til toppen